Videó: első emberként 500 kilót húzott fel, majdnem belehalt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.11. 15:19
Eddie Hall történelmet írt azzal, hogy a világon első emberként 500 kilogrammot húzott fel, de ebbe majdnem belehalt. A brit sportoló a rekordkísérlet után elájult, és elkezdett ömleni az orrából a vér.

A Leedsben megrendezett versenyen Hall mellett két másik sportoló is eljutott 465 kilogrammig, ezért a brit versenyző a győzelem érdekében nekiveselkedett a rekordot jelentő 500 kg-nak.

Hall sikerrel járt, felhúzta (ez az erőemelés három gyakorlatsora közül az egyik) a féltonnás súlyt, de a világcsúcsért kis híján az életével fizetett. Az agyában ugyanis a kísérlet közben több ér is elpattant, ezért a súly letétele után azonnal elájult, és vérezni kezdett az orra. A szervezők és edzői azonnal a segítségére siettek.

„Majdnem belehaltam, óriási nyomás nehezedett a testemre. Elájultam, és vérzett az orrom. Nem egészséges, amit csináltam, de sikerrel jártam. Biztos vagyok benne, hogy hosszú időre beírtam magamat a történelemkönyvekbe, ami jó érzéssel és büszkeséggel tölt el” – mondta a 191 centi magas, 181.5 kg testtömegű Hall a Yorkshire Postnak.

A 28 esztendős sportoló házas, és két gyermek édesapja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik