Úszás: Hosszú Katinka négy amerikai bajnoki címet gyűjtött

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.12.05. 13:43
Az Amerikában tanuló Hosszú Katinka négy aranyéremmel zárta szereplését az Egyesült Államok rövid pályás úszóbajnokságán: a bajaiak világbajnoknője a két vegyes szám megnyerése után a 200 yardos pillangó döntőjében és a 4x200 yardos gyorsváltó tagjaként is diadalmaskodott.

Az ohiói viadal harmadik, befejező napján Hosszú a pillangóúszás fináléjában 1:51.45 perccel győzött úgy, hogy a selejtezőből az amerikai csúcshoz közeli legjobb idővel (1:51.02) került tovább. A három egyéni arany mellé szerzett még egyet a stafétával, amelynek kezdőembereként remekelt (1:44.68), a 4x100 yardos gyorsváltóval pedig ezüstérmes lett.

„Katinka kiváló formában van, jóval előrébb tart a felkészülésben, mint tavaly ilyenkor – kommentálta Kiss László szövetségi kapitány itthonról a kiváló eredményeket az MTI-nek. – A fejtörést csupán az okozza, hogy mennyire tudja a csúcsformát átmenteni a december tizenötödikén kezdődő dubaji rövid pályás világbajnokságra, ahová egy nappal a rajt előtt érkezik meg. Márpedig Los Angeles és az Arab Emírségek között tizenhárom óra az időeltolódás, vagyis az átállásra alig marad ideje..."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik