Három magyar továbbjutó, komplett csapat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.09.01. 09:33
null
Marosi (balra) a negyedik helyen jutott a döntőbe (Fotó: Czagány Balázs – archív)
A négy magyar induló közül három - Marosi Ádám, Kasza Róbert és Németh Róbert - bejutott a csengtui öttusa-világbajnokság hagyományos férfi versenyének pénteki döntőjébe a szerdai selejtezőből. Tibolya Péter kiesett.

Utóbbi egyéni induló volt, így a három továbblépővel teljes csapat szerepelhet majd a döntőben, ahol – a magyar delegáció számítása szerint további négy – a dél-koreai, az olasz, a litván és a cseh együttes lesz ott három fővel.

A címvédő Marosi vívása az elején még kissé döcögős volt, de aztán összeszedte magát, kilencszáz pont fölé kerülve negyedikként fejezte be az első számot. Úszásban a várakozásnak megfelelően megerősítette pozícióját, a kétszeres olimpiai bajnok, később idő előtt búcsúzó orosz Andrej Mojszejev mögött másodikként kezdhette meg a kombinált számot. A bemelegítésnél elmondta, hogy jobb lábában a combhajlító izom meghúzódott a vívás során, és alig tud lépni, végül nem lett komoly baja, simán – negyedikként – jutott tovább. Ugyanitt, az A-csoportban Tibolya csak a 23. volt az első két szám után, emiatt hiába nyerte meg végül a lövészetes futást, a 15. helynél nem tudott feljebb zárkózni.

Kasza a B-ben az úszás után hatodik, a vívást követően pedig tizedik volt, s végül ebben a pozícióban is fejezte be a napot. A kombinált számban ráijesztett az érte szurkolókra, s utóbb bevallotta, ő maga is megijedt egy kicsit, amikor a harmadik sorozatánál az első négy lövését elrontotta. Ezúttal azonban ez is belefért.

Németh a 84 fős mezőny harmadik harmadában 12. volt az uszodában, majd holtversenyben 13. a vívást követően, így kemény verseny várt rá a nap végén. Az akadályt sikerrel vette, a 11. helyen futott a célba.

A döntőbe 36 versenyző jutott be a 84 indulóból.

„Ezeknek a fiúknak, ahogy a mezőny hatvan százalékának, a selejtező jelenti a nagyobb stresszet, mindegyik meg akar felelni az elvárásnak. Azt sem szabad elfelejteni, hogy nagyon feltöltődött a mezőny, itt például sok ázsiai versenyző is az élcsoportokban végzett, s látható volt, hogy egyik csoportban sem lehetett még az élen haladóknak sem lötyögni a futásnál" – összegzett az MTI-nek Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

Csütörtökön a női selejtezőt bonyolítják le két csoportban. Az A-ba került Gyenesei Leila és Kovács Sarolta, a B-be Tóth Adrienn és a csapatversenyben nem érdekelt Pataki Viktória. Innen az első 18-18 helyezett mehet majd a fináléba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik