A Nemzeti Sportszövetség szavazásán Vajda Attila legyőzte Cseh Lászlót

Vágólapra másolva!
2009.02.21. 00:42
A Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) hagyományos szavazásán Vajda Attila lett a 2008-as év legjobb magyar sportolója, megelőzve Cseh Lászlót és a Janics Natasa, Kovács Katalin párost. A vízilabdások több elsőséget is besöpörtek, a legjobb sportújságíró Knézy Jenő lett, míg különdíjban Dr. Tiszeker Ágnes, a férfi vízilabda-válogatott, Maurizio Vescovo és Törökgyörgy Melinda részesült.
Vajda Attila lett az év sportolója
Fotó: Szalmás Péter
Vajda Attila lett az év sportolója
Vajda Attila lett az év sportolója
Fotó: Szalmás Péter
Vajda Attila lett az év sportolója

A Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) VI. alkalommal rendezte meg Díjátadó Gáláját 6+2 kategóriában a Danubius Hotel Arénában. A sportszakma nívós és egyedi díjjal ismerte el sportolóink és sportvezetőink tavalyi eredményeit. Az NSSZ – támogatóinak jóvoltából – értékes ajándékokkal kedveskedett a helyezetteknek. Dr. Gémesi György, az NSSZ újdonsült elnöke nyitotta meg a díjátadó ünnepséget, amelyen megjelent többek között Török Ottó Sport szakállamtitkár, Schmitt Pál MOB-elnök, Lengyel Zoltán, az Országgyűlés Sport- és Turisztikai Bizottságának alelnöke, valamint Szekeres Tibor, az AXA csoport Magyarország ország igazgatója is.

A díjazottak között szerepelt több olimpiai bajnok, így a kajak-kenusok közül Vajda Attila, Kovács Katalin és Janics Natasa, a férfi vízilabda-válogatott budapesti csapatoknál játszó tagjai, a Varga-testvérek, Gergely István, Molnár Tamás, valamint kapitányuk, Kemény Dénes.

A kategória győztesei Botos Péter iparművész egyedi tervezésű díját, a 2. és 3. helyezettek pedig a Horváth Sándor által tervezett és készített díjakat vehetik át.

Az NSSZ nagyvonalú támogatóinak köszönhetően az AXA Csoport Magyarország egy 100 000 forint értékű egészségbiztosítási csomagot tartalmazó kártyát ajánlott fel a kategória nyerteseinek, dr. Tiszeker Ágnes különdíjasnak és dr. Nádori László életműdíjasnak.
A T-Mobile a kategória második helyezettjeinek egy Nokia mobiltelefont előfizetéssel, a Hummel magyarországi képviselete pedig egy ajándékcsomagot ajánlott fel. A Danubius Health SPA Resort Sárvár a Mauricio Vescovo, Törökgyörgy Melinda világbajnoki latintáncos pár részére két- két fős hosszú hétvégét, valamint az olimpiai férfi vízilabda-válogatott különdíjasaink minden tagjának egy 10-10 ezer forint értékű vacsorát ajándékozott a Biarritz Étterem és Kávézóban.

A műsort Szántó Dávid a tavalyi „Év újságírója díj 2007” kategória nyertese vezette.

NEMZETI SPORTSZÖVETSÉG 2008. ÉVI DÍJAZOTTAI

„AZ ÉV UTÁNPÓTLÁSKORÚ SPORTOLÓJA” 2008
Varga Dénes (vízilabda)
Kiss Tamás (kenu)
Senánszky Petra (búvárúszó)

„AZ ÉV EDZŐJE” 2008
Kemény Dénes (vízilabda)
Turi György (úszás)

„AZ ÉV SPORTÚJSÁGÍRÓJA” 2008
Knézy Jenő (Duna TV)
Gundel Takács Gábor
Kaszala Claudia

KÜLÖNDÍJ 2008
Dr. Tiszeker Ágnes
Férfi vízilabda-válogatott
Maurizio Vescovo és Törökgyörgy Melinda

ÉLETMŰDÍJ 2008
Dr. Nádori László

„A SPORTOLÓK EGÉSZSÉGÉÉRT” 2008
Dr. Pavlik Gábor
Dr. Györe István
Dr. Dobos József

„AZ ÉV SPORTVEZETŐJE” 2008
Dr. Schmitt Pál (MOB)
Studniczky Ferenc (jégkorong)
Somkuti Annamária (táncsport)

„AZ ÉV SPORTOLÓJA” 2008
Vajda Attila (kenu)
Cseh László (úszás)
Janics Natasa-Kovács Katalin (kajak)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik