Kozmann György edzőt váltott és Kolonics Györggyel együtt készül

Vágólapra másolva!
2007.10.11. 15:46
Világbajnok kenusunk, Kozmann György egy igen nehéz döntést is meghozott azért, hogy a pekingi olimpiára még harmonikusabb lehessen a Kolonics Györggyel alkotott világbajnoki arany- és olimpiai bronzérmes párosuk felkészülése. Kozmann a héten elköszönt edzőjétől, Szabó Attilától, hogy immár ne csak a páros edzések idején, hanem az alapozó időszakban is Ludasi Róbert irányítsa mindkét klasszis tréningjeit.
Kozmann és Kolonics, már az alapozó időszakban is együtt
Mirkó István
Kozmann és Kolonics, már az alapozó időszakban is együtt
Kozmann és Kolonics, már az alapozó időszakban is együtt
Mirkó István
Kozmann és Kolonics, már az alapozó időszakban is együtt

„Békében váltunk el Szabó „Toronnyal”, de nem volt kellemes közölni vele a döntésemet – mondta a négyszeres világ- és Európa-bajnok Kozmann György. – Koló és Robi már régóta mondogatta, hogy jobb lenne így, ám csakis az olimpiai felkészülés nyugalma miatt adtam be a derekamat. Félreértés ne essék, nekem nem esik nehezemre a kiváló edzővel, Ludasi Róberttel dolgozni, ráadásul azért költöztem évekkel ezelőtt Paksról Csepelre, hogy minden percemet a Koloniccsal közös munkának szentelhessem.”

A páros mindennapjait, és a két sportoló lelki alkatát kevéssé ismerők aligha tudják, hogy Kolonics két olimpiai- és tizenöt világbajnoki aranya ellenére többnyire Kozmannak kell a sarkára állnia annak érdekében, hogy átvészeljék az ötödik éve zajló közös munka hullámvölgyeit.

„Legutóbb a duisburgi vb ezres döntői után kellett rászólnom Kolóra, hogy fejezze be a sajnálkozást, mert másnap újabb világbajnoki finálé vár ránk – elevenítette fel az utolsó konfliktushelyzetet Kozmann. – O a világ legjobb kenusa, de olykor fantasztikusan el tud bizonytalanodni. A lelkifröccs használt, másnap, teher nélkül, mondhatni meglepetésre, megnyertük az ötszázas versenyt.”

A 2006-ban 1000 méteren, 2007-ben 500 méteren világbajnok duó fő számát ma már egyikük sem tudná megjelölni.

„Maximum annyit mondhatok, hogy a páros versenyzés a mi világunk, az egyéni ambícióinkról és a nem olimpiai távú, kétszázas számokról lemondtunk – magyarázta Kozmann. – Az ezres és az ötszázas táv közül azonban mostantól nem favorizáljuk egyiket sem, mert amikor az egyikre koncentrálunk, a másikban szerepelünk jól. A Koló lelkivilágával kapcsolatos egyéni taktikám pedig maradjon az én titkom, mert a pekingi olimpián sok múlhat rajta.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik