Gál Róbert újra versenyez, de ezúttal csak egy szeren indul

Vágólapra másolva!
2007.05.25. 14:06
Hét végén rendezik a tornászok országos bajnokságot a budapesti Tornacsarnokban. Szombaton délután az összetett döntőre kerül sor a Tippmix Kupáért, míg vasárnap délelőtt a szerenkénti finálékban küzdenek meg egymással a versenyzők a Raabersped Kupáért.
Gál felépült sérüléséből
Gál felépült sérüléséből
Gál felépült sérüléséből
Gál felépült sérüléséből
A hét végi országos bajnokságon már újra versenyez az a Gál Róbert, aki március elejétől küzdött gerincproblémákkal, emiatt nem indulhatott sem az amszterdami Európa-bajnokságon, sem a tavaszi Világkupa-versenyeken.

Gál már mind a hat szeren gyakorol, ám az ob-n csak lólengésben indul.

"Örülök, hogy végre versenyezhetek, bízom benne, hogy nem újul ki a gerincproblémám" - mondta el Gál.

Korábban egyáltalán nem volt sérülésem, az elmúlt másfél évben viszont nem voltam szerencsés, hiszen tavaly, a cottbusi Vk-versenyen Achilles-ín sérülést szenvedtem, majd jött a mostani baj."

A lólengés fináléja más szempontból is tartogat meglepetéseket.

Nem lesz ott ugyanis az Újpest tornásza, a kétszeres Európa-bajnok Berki Krisztián, aki jelenleg a pihenőjét tölti.

Berkire júniustól kemény felkészülés vár, hiszen a szeptemberi stuttgarti világbajnokságon aranyérmet kell szereznie ahhoz, hogy elindulhasson a pekingi olimpián.

Hídvégi Vid viszont versenyez, és magyar közönség előtt először mutatja be azt az elemet, amelyet egyedül ő csinál a világon a lovon (a test hátsó részével köröz a ló felett).

A férfi összetett bajnoki cím legesélyesebb várományosa Hetrovics Marcell.

A nőknél már nehezebb egyértelmű esélyesről beszélni, hiszen Korcsmáros Enikő és Böczögő Dorina is sérüléssel bajlódik, így kettejük versengésébe beleszólhat a szombathelyi Gombás Laura is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik