Veszprém rali: néma főhajtással emlékezett a mezőny

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2023.08.06. 15:32
Mint beszámoltunk róla, félbeszakították a 29. Veszprém ralit, az országos bajnokság negyedik futamát, amelyen az 50-es rajtszámmal induló Nemes Csaba versenybalesetben életét vesztette. Az élmezőny teljesítette a táv több, mint 25 százalékát, a győzelemért járó pontok egyharmada Ranga Pétert illeti.



Néhány órával később a célba érkezést ünnepelték volna ugyanitt, ehelyett lehajtott fejjel egy barátra, egy jó emberre, egy ismerősre, egy sporttársra emlékeztek.

A magyar ralimezőny szurkolókkal kiegészülve vasárnap kora délután a Veszprém Arénánál néma főhajtással emlékezett a Veszprém rali első gyorsasági szakaszán versenybalesetben elhunyt Nemes Csabára. Az 50-es rajtszámú Lada, amelyben a Nemes Csaba, Nemes Richárd kettős vette fel a versenyt az ellenfelekkel, a kislődi szakaszon egy fának csapódott, és a pilóta sajnos a helyszínen életét vesztette, míg a navigátort további kivizsgálásra kórházba szállították.

Nemes Csabának az élete volt az autósport, amely sajnos a végzete is lett – 47 évet élt.

A versenyt a rendező azonnal félbeszakította, ám az élmezőny addigra már túl volt az első körön, és a másodikra készülődött. Amikor ilyen szörnyű baleset történik, természetesen másodlagosak az eredmények, de mindenképp meg kell említenünk, hogy két gyorsasági szakasz után a Ranga Péter, Czakó Janek kettős vezetett, amely a szezon elején némi meglepetésre megnyerte a szintén murvás Székesfehérvár ralit is.

Ranga Pétert természetesen nagyon megviselték az események – ilyenkor maga a verseny, és az ott történtek természetesen háttérbe szorulnak.

„Túl voltunk a második szakaszon, nagyon nagy sárban autóztunk, és a hátsó difivel problémánk volt, ám Csomós Mixiék büntetése miatt még így is vezettünk, amikor a második körre menet kaptuk a szomorú hírt – nyilatkozta lapunknak Ranga Péter, aki jelenleg a harmadik helyen áll az abszolút értékelésben. – Először csak úgy tudtuk, súlyos baleset történt, néhány perccel később azonban már szóltak, hogy ki sem mehetünk, vége a versenynek, mert Csabi meghalt. Nagyon rossz érzés volt, Csabit nagyon régóta ismerjük, szerintem majdnem húsz éve. Sokat beszélgettünk, jó baráti kapcsolatban voltunk, úgyhogy nagyon megviselt minket a halálhíre. Ilyenkor persze az is eszébe jut az embernek, hogy ez történhetett volna vele is, úgyhogy semmiképpen sem lett volna jó folytatni a versenyt... Részvétem Csabi családjának, osztozom a fájdalmukban.”

A versenyzők az első sokkban még nem is gondoltak arra, hogy már megtették a táv 25 százalékát, így értékelik majd a teljesítményüket (a győztesnek eredetileg járó pontok egyharmadát kapják), de tulajdonképpen mindegy is, hiszen az eredménynek, a bajnoki pontoknak most abszolút nincs jelentőségük.

Hiszen elment egy ralis, elment egy közülük...

29. VESZPRÉM RALI, AZ OB 4. FUTAMA
Abszolút végeredmény 2 gyorsasági szakasz után:
1. Ranga Péter, Czakó Janek (Pécsi Sport Nonprofit Kft., Skoda Fabia R5) 20:44.8, 2. Ollé, Balai (Wish Rendezvényszervező Kft., Skoda Fabia R5) 8.2 mp h., 3. Klausz, Papp (Klaus Motorsport, Skoda Fabia Rally2) 9.3 mp h.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik