F2: Vips és Daruvala győzelme, Drugovich bajnoki címe Monzában

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.11. 11:41
null
Felipe Drugovich 2022 bajnoka a Formula–2-ben (Fotó: DPPI)
Már az utolsó előtti forduló sprintfutamán bebiztosította bajnoki címét Felipe Drogovich a Formula–2-ben. A monzai versenyhétvégén egyébként Jüri Vips és Jehan Daruvala aratott győzelmet, ám a legelégedettebb versenyző a mezőnyben mindenképp Drogovich lehet.

 

Bár a Formula–2-es szezon csak több mint két hónap múlva ér véget Abu-Dzabiban, a legfontosabb kérdésre már a monzai versenyhétvége sprintfutamán választ kaptunk. A Jüri Vips győzelmével záruló összecsapás végén ugyanis Felipe Drugovich előnye már behozhatatlan lett a bajnoki tabella élén, így három versennyel az idény vége előtt bebiztosította a bajnoki címet.


A monzai főfutamon Jack Doohan indulhatott a pole pozícióból, ám igen rosszul sikerült a rajt az ausztrál versenyző számára, aki hamar fel is adta a futamot. A biztonsági autót egyébként már az első körben a pályára kellett küldeni több ütközés miatt. Hamar véget ért a verseny Doohan mellett Logan Sargeant, Théo Pourchaire, Luca Ghiotto, Olli Caldwell és Ralph Boschung számára.

A rajtnál egyébként Liam Lawson állt az élre, aki megtartotta az első helyet az újraindításkor, ám alig néhány körrel azután, hogy kiállt a mezőny elől, jöhetett is vissza a biztonsági autó. Ezúttal Calan Williams az Ascari-kanyarkombinációban történt balesete miatt kellett korlátozni a versenyzést.


Sokan kiálltak kerékcserére a safety caros fázis alatt, amit nem sokkal később piros zászlós megszakítás követett. Az újraindítást Richard Verschoor várhatta az élről, s nem is történt változás a repülőrajtot követően. A holland pilótát négy körrel a leintés előtt hívták ki kerékcserére, a vezetést ekkor Jehan Daruvala vette át.

Az indiai versenyző végül behúzta a győzelmet, a dobogóra Frederik Vesti és Ivasza Ajumu állhatott fel mellé.

Az idény utolsó fordulóját november 18–20-án rendezik Abu-Dzabiban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik