WTCR: Magnus az élen, Michelisz a 8. helyen nyitott Szocsiban

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.27. 08:44
null
Michelisz Norbert a top 10-ben végzett az oroszországi nyitó edzésen (Fotó: DPPI)
Gilles Magnus volt a leggyorsabb a túraautó-világkupa (WTCR) oroszországi idényzárójának első szabadedzésén. A belga pilóta mögött Thed Björk és Nathanaël Berthon zárta a tréninget, a magyar versenyzők közül Michelisz Norbert végzett a legelőrébb, ő a nyolcadik pozícióban nyitott Szocsiban.

 

Szocsiban ér véget a WTCR 2021-es szezonja, s az idényzáró versenyhétvége programja ezúttal is az első szabadedzéssel vette kezdetét. A helyszín ráadásul a mezőny nagy része számára új volt, így a nyitó tréning főként a pálya „tanulásáról” és a viszonyok feltérképezéséről szólt. Az elején nem meglepő módon sokan jelentették, hogy a pálya még túl csúszós. Ekkor egyébként a bajnoki éllovas Yann Ehrlacher volt a leggyorsabb, de nagyjából tíz perc elteltével Michelisz Norbert állt az élre.

Később Gilles Magnus vette át a vezetést, majd Thed Björk autózta meg az aktuális leggyorsabb kört, ám néhány perc elteltével Magnus ugrott vissza az első helyre. Tíz perccel az edzés vége előtt Jordi Gené csúszott látványosan keresztbe a pályán – vélhetően fékhiba miatt –, s az autóját a gumifal állította meg.

A mentés idejére félbeszakították a gyakorlást, amely nagyjából negyedóra múlva folytatódhatott. Az utolsó percekben Boldizs Bencével szinte teljesen ugyanaz történt, mint előtte Genével, ám a magyar versenyzőnek sikerült elkerülnie a gumifalat. Boldizs magától vissza tudott térni a bokszutcába, dea tréninget már nem tudta folytatni.

Az élen végül Magnus végzett a nyitó edzésen, mögötte pedig Björk, illetve Nathanaël Berthon. Michelisz a nyolcadik pozícióban nyitott Szocsiban,míg Tassi Attila a 11., Boldizs a 20. helyen végzett.

Folytatás 10.30-kor a második szabadedzéssel!

WTCR
SZOCSI, 1. SZABADEDZÉS

1. Gilles Magnus (belga, Audi) 2:18.544
2. Thed Björk (svéd, Lyk & Co) +0.573
3. Nathanaël Berthon (francia, Audi) +0.605
4. Tom Coronel (holland, Audi) +0.623
5. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) +0.994
...
8. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) +1.082
...
11. Tassi Attila (magyar, Honda) +1.301
...
20. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport Driver's Academy) +2.601

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik