Schumacher harmadszor bukott motorral, de megúszta az esést

Vágólapra másolva!
2008.04.15. 15:24
A német Bild beszámolója szerint a lausitzringi pályán tesztelő hétszeres Formula-1-es világbajnok Michael Schumacher ismét bukott motorral. A hónap elején a brasse-i pályán esett el kétszer, de akárcsak akkor, most is megúszta sérülés nélkül. Schumi ennek ellenére továbbra sem tervez motoros karriert, de nem tagadja, hogy nagyon élvezi új hobbiját.
Schumacher (középen) nem félti magát két keréken sem
Foto: Imago
Schumacher (középen) nem félti magát két keréken sem
Schumacher (középen) nem félti magát két keréken sem
Foto: Imago
Schumacher (középen) nem félti magát két keréken sem

Nehéz a motorosok élete, és ezt a volt Formula-1-es világbajnok Michael Schumacher most testközelből élheti át. A hónap elején a brasse-i pályán már kétszer elesett a német klasszis, most pedig a lausitzringi betonnal ismerkedett meg közelebbről. Szerencsére egyik alkalommal sem esett komoly baja.

Korábban beszámoltunk már arról, hogy a német pilóta a Pannoniaringen tesztelt, ahol két profi motoros mögött ért célba. Ekkor egy 2008-as superbike-modellt próbált ki, a Honda CBR1000-es gépét.

Schumi ezt követően Barcelonában és Valenciában is gyakorolt. A katalán fővárosban négy versenymotort is kipróbált, egy Ducati 1098 R-t, egy Ducati Desmosedici-t, egy Suzuki GSX-R-t és egy Triumph 675-öst.

A 39 éves versenyző március végén élete első motoros versenyén indult az olaszországi misanóban egy 990 köbcentis KTM Super Duke-kal, és a negyedik helyen végzett.

Remek debütálása ellenére Schumi állítja, nem akar motoros karriert. „Ebből nem lesz egy második karrier, még akkor sem, ha időről időre kipróbálom magam két keréken is. Régi álmom volt, hogy részt vegyek egy motorversenyen, de ez nem jelenti azt, hogy sok versenyen fogok indulni. Kizárólag a szórakozás kedvéért ültem nyeregbe. Nem áltatom magam azzal, hogy profi motorosként is jó lennék, ráadásul nagyon vigyázok, hogy ne hajtsam túl magam” – mondta.

Mindenesetre Lausitzringen újra motorra szállt, de szerencsére megúszta az esést. Jean Todt, a Ferrari volt csapatfőnöke meg is jegyezte: „Ha tehetném, megtiltanám a motorozást számára”.

Schumi felesége, Corinna viszont nem aggódik férje új hobbija miatt, és maga Schumacher is nyugalomra intette híveit esései kapcsán: „Nincs ebben semmi szokatlan: két keréken nagyobb a rizikó mint négyen” – mondta a 2006-ban visszavonult hétszeres F1-világbajnok, aki motoron is élvezi a száguldást.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik