Tesztelje magát a szombati szakaszon!

Vágólapra másolva!
2020.08.27. 11:40
Akinek arra támad kedve, hogy egy jó hangulatú rendezvény keretében letekerje a Tour de Hongrie első, pilisi szakaszát, semmiképpen se hagyja ki az augusztus 29-i Marót Cornert!

Bizonyára sokan tudják, hogy várhatóan minden eddiginél erősebb mezőny gyűlik össze az augusztus 29-én, szombaton rajtoló Tour de Hongrie-n, amelyen számos, a Tour de France-ról is jól ismert kerékpáristálló vesz részt, köztük a holland Jumbo-Visma, az olasz Vini Zabu-KTM, a belga Bingoal-Wallonie Bruxelles vagy éppen a Valter Attilát alkalmazó CCC, illetve Peák Barnabás istállója, a Michelton-Scott.

Arról viszont vélhetően kevesebben hallottak, hogy a verseny első napján a bringázás szerelmesei egy napra a profi országúti kerékpárosok bőrébe bújhatnak, és tesztelhetik a magyar körverseny első, pilisi szakaszát. A Tour de France Dutch cornerének mintájára a BME Cycling ugyanis az idén is megszervezi a Marót Cornert, amelynek során a vállalkozó kedvű kerekesek – közös tekerés keretében – a Tour de Hongrie nyomvonalán bringázhatnak fel Dobogókőre, a Két bükkfa-nyeregbe.

A piknikkel és szurkolással egybekötött kezdeményezés tavaly pattant ki Forintos Norbert, a BME Cycling ötletgazdája és alapítója fejéből.

„Kétezertizenkilencben tartottuk az első Marót Cornert, amelyre a támogatást a Tour de Hongrie partnerpályázatán nyertük el – fedte fel a rendezvény hátterét Forintos Norbert. – Néhány százan összegyűltünk a pilismaróti emelkedő tetején lévő tisztáson, és hamisítatlan piknikhangulatot teremtve szurkoltunk az éppen előttünk elhaladó mezőnynek. Persze nemcsak a bulizásé, hanem a bringázásé is volt ez a nap: együtt tekertünk ki Budaörsről, s jutottunk el kerékpáron a szurkolói pontra, továbbá a pilismaróti emelkedőn is tartottunk egy teljesítménytúrát. Emlékszem, tavaly nagyon sokan vállalták a Dél-Buda–Pilismarót közötti kilencven kilométeres megméretést.”

Nem lesz ez másképp most sem, sőt! Az idén jóval nagyobb nevek indulnak a Magyar körversenyen, mint egy évvel ezelőtt, így feltehetően többen mennek ki a szurkolói pontra is. Forintos elmondta, a tavalyi kínálatot a Gold Sprint nevű betétprogrammal bővítették ki, amely egy ötszáz méter hosszú görgős ügyességi verseny. Ám ez még nem minden.

„Valószínűleg sokan jönnek fel a hegyre Pilismarót felől, ők tulajdonképpen végig érinteni fogják a Tour de Hongrie útvonalát. Ahhoz, hogy magát a versenyt is láthassák, legkésőbb délelőtt tizenegyre fel kell érniük, máskülönben nem lesz elég idejük pihenésre és egy hideg Meccs Meggyfreccsre. A mezőny először délben halad el előttünk, utána pedig még kétszer. A közös »kitekerést« is úgy tervezzük, hogy mindenki időben odaérjen a helyszínre” – árulta el a főszervező.

A meggyital kihagyhatatlan (A fotók forrása: Facebook/BME Cycling)

Ha kedvünk támad a közös kerékpározásra, ne csak arra figyeljünk, hogy időben elinduljunk a többiekkel, hanem arra is, hogy megfelelő edzettségi állapotban legyünk!

„Bár nem szeretnénk erős tempóban bringázni, nem árt, ha a velünk tartóknak van némi országúti kerékpáros múltjuk.

Mind a táv, mind pedig a szintemelkedés – amely összességében meghaladja a hatszáz métert – felkészültséget igényel.

Aki viszont csak hétvégente pattan nyeregbe, inkább autóval jöjjön fel a szurkolás helyszínére” – javasolta Forintos Norbert.

A közös tekerésen és a szurkoláson a részvétel ingyenes, ám aki meg akarja kóstolni a hot dogot és a meggyfröccsöt, mindenféleképpen jelezze részvételi szándékát a helyfoglalás gombbal a rendezvény Facebook-esemény oldalán.

Szájmaszkot pedig mindenki hozzon magával, mert csak abban szabad biztatni a körverseny profi bringásait!

Marót Corner 2020
Augusztus 29., szombat
Időpont: 10.00–17.00
Helyszín: Dobogókő, Két bükkfa-nyereg
Regisztráció: https://www.facebook.com/events/s/marot-corner-2020/2626732984255686/?ti=as

Marót Corner 2020 közös kitekerés
Budaörs: 8.00
Gellért tér: 8.30
Flórián tér: 9.00
Marót Corner: 10.30

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik