A repülő ember valóságos

Vágólapra másolva!
2020.02.19. 16:40
Tíz évvel korábban még legfeljebb a különböző hollywoodi filmekben láthattunk hátukra szerelt szárnyakkal közlekedő embereket, ám manapság Vince Reffet révén ez már nem csupán álmodozás.

Ugye ismerős az Ironman-filmek jelenete, amikor Tony Stark a magasba emelkedik, de említhetnénk a Csillagok háborúja kultikussá váló fejvadászát, Boba Fettet is a hátára szerelt rakétákkal. Bármennyire hihetetlen, a közeljövőben valószínűleg többek számára elérhetővé válhat az egyébként már létező technológia.

A napokban Dubajban a francia ejtőernyős, bázisugró és extrém sportoló Vince Reffet a világon elsőként 1800 méter magasan repült a város felett a hátára szerelt karbonszálas szárnyak segítségével.

A szerkezet segítségével 400 km/óra a maximális elérhető sebesség. Egészen bizarr nézni az erről készült felvételt, és belegondolni abba, hogy alig több mint egy évszázada alkották meg az első valódi repülőgépet, manapság pedig ott tart a tudomány, hogy az ember egyedül is képes repülni.

„Hogy idáig eljutottunk, óriási csapatmunka eredménye, amelyben minden apró lépés hatalmas eredményekhez vezetett – mondta Vince Reffet. – Minden egyes másodpercet alaposan megterveztünk, nagyon élveztem az egész folyamatot. A következő cél, hogy a repülés után úgy érhessek földet, hogy ne legyen szükség ejtőernyőre. Már ezen is dolgozunk.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik