Rakonczay Gábor visszafordult!

Vágólapra másolva!
2020.01.28. 20:46
Százhatvan kilométert tett meg az Atlanti-óceánon a sportember, amikor speciális kialakítású SUP-jának megsérült a tőkesúlya, s egy közelben tartózkodó magyar vitorlás sietett a segítségére.

Rakonczay Gábor félbeszakította expedícióját az Atlanti-óceánon. A Solo Transatlantic Sup Expedition január 24-én indult Pasito Blanco kikötőjéből, hogy 5200 kilométert megtéve átevezze az óceánt, ám nagyjából 160 kilométert követően a magyar sportember vízi eszközének tőkesúlya a hatalmas szélviharban megsérült, s kisebb vízszivárgás is keletkezett – tudható meg az expedíció közösségi oldalán.

Rakonczay Gábor megfordult, hogy visszatérjen a kiinduló helyre, de az időjárási viszonyok nem segítették haladását a sérült SUP-pal, ezért felvette a kapcsolatot a Gran Canaria szigetén tartózkodó Légrádi Márkkal, aki felajánlotta, hogy legénységével és a Sunday Morning nevű vitorlással biztosítja a biztonságos visszajutást a szárazföldre. A tervek szerint erre szerda hajnalban kerül sor, s vélhetően akkor derül ki, javítható-e a SUP, s folytatható-e az expedíció.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik