Lebénult, visszatért és rekordokat ugrat

Vágólapra másolva!
2019.07.07. 19:26
Tanner Godfrey több mint tíz évvel ezelőtt deréktól lefelé megbénult, de nem adta fel, és most világrekordokat ugrik egy négykerekűvel.

Tanner Godfrey tizennyolc évesen profi motokrosszos volt, amikor 2007-ben súlyos balesetet szenvedett, egy ugratás után fejre esett és deréktól lefelé lebénult. A fiatal srácot azonban nem törte össze a sérülés, kemény munkával és kitartással odáig jutott, hogy ma már bot segítségével járni tud.

Sőt, az extrém sportokhoz is visszatért, persze a motokrossz helyett mást kellett keresnie, így talált rá az UTV-re, erre a négykerék-meghajtású terepautóra. amely leginkább egy quadhoz hasonlít.

Persze ezen sem tudta a hagyományos módon kezelni a pedálokat, de a nagyapja a segítségére sietett, és sátorrúdból eszkábált neki egy speciális csövet, amelynek segítségével kézzel tudja nyomni a gázt vagy a féket.

Ennek használatát persze időigényes volt tökéletesen elsajátítani, hiszen ugyanazzal a kézzel kell kezelnie a sebváltót és a két pedált, ráadásul az sem mindegy, hogy a kormányt egy vagy két kézzel markolja.

De a módszer bevált, sőt, azóta is használja, és egyre nagyobbakat ugrat az UTV-vel, kétszer már világcsúcsot is felállított, és bár a dolog veszélyesnek tűnik, ez nem akadályozza meg abban, hogy néha embereket is magával vigyen a másik ülésen.

Ja, és pár szó a világcsúcsairól: eddig 62 és fél méterrel (205 láb) tartotta a csúcsot, de miután ezt megdöntötték, 2019. május 28-án az alábbi 74 méteres (több mint 240 lábas) ugratással visszavette a rekordot.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik