Ötvenévesen is csúcson

Vágólapra másolva!
2018.07.01. 17:24
Figyel a súlyára, naponta biciklizik - ez is kellett ahhoz, hogy Rácz László 50 évesen tíz meccset játsszon le az országos strandröplabda-bajnokság második, nyíregyházi fordulójában.

Szombat este jócskán nyolc óra után egyetlen pályán folyt a játék az MKB-Pannónia országos strandröplabda-bajnokság második, nyíregyházi fordulójában – és szinte mindenki a Rácz László, Lukács Róbert kettősnek szurkolt. Rácz László nem lehet ismeretlen a röplabda kedvelőinek, hiszen volt válogatott, magyar bajnok játékos, aki a strandon is nyert négy bajnoki címet. Most pedig 50 évesen, hosszú évekkel a teremből való visszavonulása után a kapujában állt annak, hogy a legjobb négy közé jusson a három állomásból és a Lupa-tavi döntőből álló ob-sorozat második állomásán.

Rácz László 50 évesen is bírta a tempót a fiatalabbakkal Forrás: Beach Volleyball Hungary

„Pedig csak poénból beszélgettük Robival, hogy neveznünk kellene Nyíregyházára – jegyezte meg Rácz már a vereség után. – Ő Svájcban dolgozik, 1300 kilométert vezetett, szóval megérdemelte, hogy a maximumot hozzam. Másért talán nem is kockáztattam volna, hogy tíz meccset lejátszom két nap alatt.”

Valóban, a páros a selejtezőből indulva tíz mérkőzést vívott, hogy végül az ötödik helyen végezzen, ráadásul a legtöbb döntő játszmában dőlt el. Rácz már napközben azon viccelődött, hogy ő bizony a bemelegítést a taktika megbeszélésével kezdi, azzal is pihen még kicsit, majd bemelegszik a meccs alatt… De még így is elképesztő, hogy így bírta 50 évesen a tempót és egymás után az összecsapásokat.

„Strandröplabdaedző vagyok, játékosaimhoz, Háfra Dominikához és Szabó Dorkához is beállok néha. Ezenkívül figyelek a súlyomra, nem vagyok elhízva, naponta biciklizem. Azért a nap végén már semmit sem éreztem, csak ütöttem, futottam. És jó volt leülni végre.”

Rácz László három éve nem játszott jelentősebb versenyen, csak „bulitornákon”, ám mint mondja, most ismét elkapta a gépszíj, lehetséges, hogy neveznek társával a dunaújvárosi fordulóra.

Reszkethetnek a fiatalok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik