Zabpalacsinta

Vágólapra másolva!
2018.06.19. 11:05
A palacsintát mindenki szereti. Az egyik legkedveltebb magyar édesség azonban tele van szénhidráttal és cukorral! Szerencsére ma már palacsintát is készíthetünk egészségesebb hozzávalókból.

Hozzávalók:
4 db tojás
1 csipet só
10 dkg eritrit
20 dkg darált zabpehely vagy zabliszt
0.5 liter víz vagy kókusztej


Elkészítés:

A tojást felverjük, beletesszük a csipetnyi sót, az eritritet, hozzáadjuk a zabpelyhet, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a vizet vagy a kókusztejet, és csomómentesre keverjük. A palacsintatésztát 10 percig hagyjuk állni. Egy serpenyőt felforrósítunk, megkenjük kókuszzsírral, majd egy fél levesszedő kanál palacsintatésztát egyenletesen eloszlatunk benne. A palacsinta mindkét oldalát megsütjük, 2-3 perc kell egy oldalnak. A kisült tésztákat megkenhetjük cukormentes lekvárral vagy zsírszegény túróval.

Miért ajánljuk?
A zablisztnek alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a fehér lisztnek. Lassabban szívódik fel, a benne lévő rostok eltelítik a gyomrot, így később lesz éhes az ember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik