Szobi szörpök – Deák Zsigmond jegyzete

DEÁK ZSIGMONDDEÁK ZSIGMOND
Vágólapra másolva!
2023.02.22. 00:02

Gula még lábadozik, de Szobi és Willi továbbra is törzsgárdista a német Bundesligában éremért küzdő, a Bajnokok Ligájában nyolcaddöntőző RB Leipzignél – a kedvenceiket szeretetből becéző magyar szurkolók számára lassan, de biztosan megszokott ez az igen kedvező felállás. Honfitársaink, válogatottunk kulcsemberei, Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik és Willi Orbán ugyanis klubszinten is közösen alkotnak maradandót hosszú ideje (már ha éppen nem sérültek vagy nem adnak őssejtet, mint az utóbbi tette nemrég kalapemelést érdemlően). Kitűnő formájukat jól jelzi, hogy Szoboszlai múlt hétvégén belőtte tizedik Bundesliga-gólját, és az idény során másodszor bekerült a forduló legjobbjai közé a Kicker szaklapnál; Orbán pedig aktuálisan ott van a futballstatisztikákkal foglalkozó WhoScored topligás álomcsapatában, Messi, Mbappé, De Bruyne és mások mellett.

Apropó, Kevin De Bruyne! A belga klasszis képviseli a szerdán Lipcsében BL-meccsen vizitáló Manchester Cityt ebben az illusztris társaságban, s ha a papírformát nézzük, noha hiányozni fog az összecsapásról, az anyagi szempontból szinte utolérhetetlen, a legértékesebb nemzetközi klubtrófeát egyelőre mégis hiába üldöző vendégek az esélyesebbek. Sokat emlegetett pikantériája a párharcnak Erling Haaland és Szoboszlai Dominik személyes találkája, hiszen korábban egy évet együtt játszottak Salzburgban. A magyar fiú szimpatikusan nyilatkozta a Kickernek, hogy „mindent egybevéve mind a ketten sokat tanultunk a másiktól, de azt őszintén el kell ismernem, hogy én talán egy kicsit többet tanultam tőle, mint ő tőlem”. A legjobb gólszerzők európai Aranycipő-versenyét gyakorlatilag immár behozhatatlan előnnyel vezető norvég csatártól valóban nem szégyen ezt-azt ellesni, s különösen nem szégyen ezt őszintén bevallani.

Úgy néz ki, a válogatott csapatkapitányi karszalagját megkapó, még mindig csak huszonkét éves Szobi fiatal kora ellenére egyre érettebben játszik és nyilatkozik, s legalább annyira megédesíti a magyar drukkerek mindennapjait, mint annak idején a Szobi szörpök: málna, jaffa, erdei vegyes... S hátha éppen a City ellen cáfolja meg önmagát, hiszen legutóbb a Kickerben azt is mondta: „Nem vagyok sztár!”

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik