H. Á.
2023.02.08 11:06 Frissítve: 2023.02.09 08:24

Sportrádió: erre számít az AZ utánpólásában dolgozó Szénási Béla az Ajaxtól

Az Alkmaar és a holland U14-es válogatott kapusedzője, Szénási Béla elárulta, milyen játékkal lehet esélye az MTK-nak az Ajax ellen az ifi BL-ben a nyolcaddöntőbe jutáshoz.

 

Szénási Béla ötödik éve dolgozik az Alkmaarnál

A Sportrádió Hazafutás műsorában Szénási Béla, az Alkmaar és a holland U14-es válogatott kapusedzője adott interjút Suba Katának az MTK és az Ajax U19-es csapatainak ifi BL-beli összecsapása előtt. A 2018 óta az AZ-nál dolgozó szakember jellemezte a holland csapatot, elárulta, hogy mi lehet a kék-fehérek esélye, s beszélt a holland utánpótlás-nevelő munka fontosságáról, ahol az út a fontos, csak utána következik az eredmény.

„Nagyon örülök, hogy az MTK ilyen messzire jutott a sorozatban, habár most azért elég komoly ellenféllel néz szembe. Az Ajax az utánpótlás-nevelésben és az utánpótláscsapataival elért eredményeket nézve is kiemelkedő. A csoportmeccsei közül volt néhány, amit elég nagy fölénnyel nyert meg, a Napoli ellen például emberhátrányban játszva győzött öt-egyre. Nehéz ellenfél lesz” – kezdte az az Ajax jellemzését a szakember.

„Dominánsak lesznek játékban a hollandok, labdatartásra alapul minden náluk, de ha elvesztik a labdát, akkor gyors presszinggel visszatámadnak. Ez egyébként nagyon jellemző itt Hollandiában a topcsapatokra, hogy kevés teret adnak az ellenfélnek. A széleken vezetett támadásaik is veszélyesek, számíthatunk arra, hogy az egy az egy elleni helyzeteket is erőltetni fogják és hátulról építik majd a támadásaikat, szóval a labdakihozatalokat tekintve is magabiztosak. Lényegében ezt lehet elvárni az Ajaxtól, amelynek akkor szokott gondja lenni, ha a saját fegyverével találkozik, vagyis az ellenfél gyorsan már a hollandok térfelén letámadásba kezd. Az Ajax játéka a labdabirtokláson alapul, ha nincs náluk a labda, akkor lehet őket zavarba hozni, a védekezésük annyira nem fegyelmezett, nincsenek is hozzászokva a sok védekezéshez. Úgy gondolom, talán a kontrákra épített támadásokkal lehet meglepni őket, mert nagyon sok játékossal játszanak a labda előtt az ellenfél térfelén. Ha van esetleg gyors támadó, vagy szélső, az nagyon jól jöhet, és akkor lehet egy-két nagyon veszélyes kontratámadása az MTK-nak” – fogalmazott Szénási Béla a Sportrádiónak.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA MEGHALLGATHATÓ

2023.03.19 21:54:22

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Évről évre némileg változnak az erőviszonyok, most éppen Itália felől fúj a szél, a mezőny negyede innen kerül ki, a hatodrésze meg Angliából, ez a két ország képviselteti magát mindhárom sorozatban.

2023.03.15 20:04:22

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A Napoli a visszavágón is könnyedén győzött – 17 év után újra három olasz klub a negyeddöntőben.

2023.03.15 20:37:05

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Odahaza is megverte a „vörösöket”, magabiztosan masírozott a legjobb nyolc közé a címvédő.

2023.03.14 20:34:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Megőrizte előnyét idegenben az olasz csapat, a hajrában nagyon balszerencsés volt a Porto.

2023.03.14 18:22:06

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A norvég csatár a harmadik játékos, aki egy meccsen öt gólig jutott a Bajnokok Ligájában.