KAMLER JÁNOS 2017.08.04 07:13 Frissítve: 2017.08.04 10:15

Kleinheisler: Óriási élmény számomra

Kleinheisler László számított rá, hogy az FK Asztana labdarúgócsapatával eljut a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőköréig, és óriási élményt jelent neki ilyen rangos versenyben szerepelni.

 

Kleinheislerék egy lépésre kerültek a főtáblától (Fotó: Imago)

 

A lett Spartaks Jurmala kiejtését követően a lengyel bajnok Legia Warszawát (Nagy Dominik együttesét) is elbúcsúztatta a Bajnokok Ligája-selejtezőben az FK Asztana, amely így a csoportkörbe kerülésért játszhat. A kazah élvonal legutóbbi három kiírását egyaránt megnyerő, a tabellát jelenleg is vezető klub futballistája július 1-jétől Kleinheisler László, aki a Legia elleni párharc 180 percéből 170-et a pályán töltött.

EGYSZER MÁR SIKERÜLT
Ez ideig egyetlen kazah csapat jutott el a Bajnokok Ligája csoportköréig, éppen az FK Asztana, 2015–2016-ban. Az akkori együttes négy szerzett ponttal (négy iksz) a spanyol Atlético Madrid, a portugál Benfica és a török Galatasaray mögött csoportja utolsó helyén végzett.

„Óriási élmény számomra, hogy ilyen rangos sorozatban szerepelhetek – mondta a Nemzeti Sportnak a 23 esztendős, 13-szoros válogatott középpályás, aki a Werder Bremen kölcsönjátékosaként légióskodik az Asztanában, előzőleg a Ferencvárosnál volt kölcsönben. – Számítottunk rá, hogy eljutunk a selejtező utolsó fordulójáig, mert jó csapatunk van, és elszántak vagyunk.”

A Werder csaknem egy évvel ezelőtt szerződtette Kleinheisler Lászlót a Videotontól, azóta az Asztana már a negyedik csapata. Kazahsztáni kalandja mindenesetre ígéretesebben kezdődött, mint bármelyik másik.

„Rendkívül segítőkészek a társaim, azonnal befogadtak – folytatta a labdarúgó. – Vezetőedzőnk, Sztanimir Sztoilov sokat beszélget velem, megbízik bennem, ezt igyekszem a lehető legjobb teljesítménnyel meghálálni.”

 EGY MAGYAR A FŐTÁBLÁN, HÁROM A KAPUJÁBAN
Húsz csapat érdekelt a Bajnokok Ligája-selejtező utolsó, a csoportkörbe kerülésért rendezendő fordulójában, tíz a bajnoki, tíz a nem bajnoki ágon. Örömteli fejlemény, hogy magyar játékosok is a főtábla küszöbén állnak, Kleinheisler László mellett Szalai Ádám (Hoffenheim) és Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva). Az alanyi jogon főtáblás csapatok között egynél van magyar érdekeltség, a német RB Leipzig kapuját Gulácsi Péter védi.
A BL-selejtező utolsó fordulójának sorsolását pénteken tartják, a párharcok győztesei a BL, vesztesei az Európa-liga csoportkörében folytatják.

A kazah első osztályt jellemezve elmondta: nyilván nem Bundesliga-szint, de jó bajnokság, mert nagy az iram és kemény a játék.

„Minthogy imádok futballozni, számomra az a legfontosabb, hogy minél több időt töltsek a pályán és fejlődjek. Szeretnék a kazah bajnokságnál is színvonalasabb ligában szerepelni, de tudom, rengeteget kell még dolgoznom célom elérése érdekében”
– mondta Kleinheisler László.

A BL-selejtező utolsó körében szereplő csapatok
Bajnoki ág.
Kiemeltek: APOEL (ciprusi), Celtic (skót), FC Köbenhavn (dán), Maribor (szlovén), Olympiakosz (görög). Nem kiemeltek: Asztana (kazah), Hapoel Beer-Seva (izraeli), Qarabag (azeri), Rijeka (horvát), Slavia Praha (cseh)
Nem bajnoki ág. Kiemeltek: CSZKA Moszkva (orosz), Liverpool (angol), Napoli (olasz), Sevilla (spanyol), Sporting CP (portugál). Nem kiemeltek: Istanbul Basaksehir (török), Hoffenheim (német), Nice (francia), Steaua Bucuresti (román), Young Boys (svájci)

2020.12.28 19:31:11

Bajnokok Ligája BERTA MIHÁLY, CSILLAG PÉTER, PIETSCH TIBOR

Ferencvárosi BL-főtábla, Németh Krisztián mint Amerika Kapitány, és a mindenen túljutó Atalanta.

2020.11.25 16:39:52

Bajnokok Ligája KORMANIK ZSOLT

Sok vagy kevés a 16 ferencvárosi légiós? – egyebek mellett erre is keressük a választ összeállításunkban.

2020.12.23 23:19:00

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A Két lányom között hét év a korkülönbség, a nagyobbnak annak idején a Barca és David Villa volt a kedvence, a kisebbnek viszont, aki mostanában nyiladozott rá szurkolóként a sportra, már a Fradi és Sigér Dávid!

2020.12.22 23:59:20

Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE

Összeállításunkban a zöld-fehérek Bajnokok Ligája-szereplését elevenítettük fel.