BL: ötre csökkent az FTC lehetséges playoffellenfeleinek száma

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.08.01. 16:59
null
Illusztráció: UEFA
Az UEFA elkészítette a kiemeltek és nem kiemeltek listáját a Bajnokok Ligája playoffkörének keddi sorsolása előtt. Az azeri Qarabaggal játszó Ferencváros lehetséges ellenfeleinek száma ötre csökkent.

 

A BL-selejtező utolsó körének sorsolását kedd délben tartják meg a svájci Nyonban.

A 3. fordulóból továbbjutók mellé két új csapat csatlakozik, a dán Köbenhavn és a török Trabzonspor, előbbi az FTC ellenfele lehet, ha összesorsolják a két csapatot és az FTC továbbjut a Qarabag elleni párharcból. A további lehetséges ellenfelek a Dinamo Zagreb–Ludogorec és a Viktoria Plzen–Sherrif Tiraspol párharcok továbbjutói. A Pjunik–Crvena zvezda továbbjutóját nem kaphatja a Ferencváros, mert az UEFA jelezte, hogy azeri és örmény csapatok nem találkozhatnak egymással, így ezt a lehetőséget már a sorsolás előtt kizárják.

A sorsoláskor a két leendő ellenfelet egy urnába helyezik, az abból elsőként kihúzott kezdi otthon a párharcot.

BAJNOKOK LIGÁJA
PLAYOFFKÖR, SORSOLÁS ELŐTT
BAJNOKI ÁG
KIEMELTEK

Dinamo Zagreb (horvát)/Ludogorec (bolgár)
Pjunik (örmény)/Crvena zvezda (szerb)
Viktoria Plzen (cseh)/Sherrif Tiraspol (moldovai)
FC Köbenhavn (dán)

NEM KIEMELTEK
FERENCVÁROSI TC/Qarabag (azeri)
Zalgiris Vilnius (litván)/Bodö/Glimt (norvég)
Apollon Limassol (ciprusi)/Maccabi Haifa (izraeli)
Trabzonspor (török)

NEM BAJNOKI ÁG
KIEMELTEK
Union Saint-Gilloise (belga)/Rangers (skót)
Benfica (portugál)/Midtjylland (dán)

NEM KIEMELTEK
Monaco (francia)/PSV (holland)
Dinamo Kijev (ukrán)/Sturm Graz (osztrák)

Frissítés. Az FTC a 3. selejtezőkörös búcsú esetén az Európa-liga playoffkörébe kerül, annak a sorsolását is kedden (13 órakor) tartják meg. A sorsolás ott kicsit bonyolultabb, a csapatokat négy kalapra bontották, de nem egyenlő benne a csapatok száma, így a 2. kalapos FTC a 2. és a 3. kalapból is kaphat ellenfelet. A 2. kalapba a BL 3. fordulójának nem bajnoki ágas párharcaiból kikerülő leendő vesztesek kerülnek (itt is él az azeri–örmény kitétel), a harmadikba pedig az El-selejtező 3. körében szereplő párharcok leendő győztesei. Ezek a párharcok a következők: Malmö (svéd)/Dudelange (luxemburgi), Shamrock Rovers (ír)/FC Shkupi 1927 (északmacedón), Linfield FC (északír)/Zürich (svájci), Olympiakosz (görög)/Slovan Bratislava (szlovák), Maribor (szlovén)/HJK (finn).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik