BL: Koke szerint övék a világ legjobb kapusa, ez Manchesterben is látszott

Bacskai János Bacskai János
Vágólapra másolva!
2022.03.15. 23:40
null
A győztesek (Fotó: AFP)
A Manchester United otthonában 1–0-ra győzött az Atlético Madrid, és a hazai döntetlen után a spanyol csapat jutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők.

 

„Tovább akartunk jutni, és hihetetlen, hogy ez sikerült is – értékelt a mérkőzés legjobbjának megválasztott madridi csapatkapitány, Koke. – Nagyon fontos számunkra a Bajnokok Ligája ebben az idényben, mert hullámzóan teljesítünk. Megérdemeltük volna a győzelmet az első mérkőzésen, de idegenben is keményen harcoltunk, és megérdemelten jutottunk tovább. Szerintem Jan Oblak a világ legjobb kapusa, ezt ma este is megmutatta!”

„Nagyszerű mérkőzés volt, gürcöltünk, amikor gürcölnünk kellett, betaláltunk, amikor erre lehetőségünk nyílott. Egy nagyszerű stadionban egy nagyszerű csapatot vertünk meg. Kiegyenlített mérkőzés volt, mindkét csapatnak voltak helyzetei. Tudtuk, hogy lesznek gólhelyzeteink a kontráink során, és ki is használtuk az egyik ilyen támadásunkat” – értékelt Rodrigo De Paul.

„Az elmúlt pár hétben jól ment nekem a futball – szerénykedett Antoine Griezmann, az Atlético támadója. – Ma is ezt akartam folytatni, és megmutatni, hogy tudok segíteni a csapatomnak a védekezésben és a támadásban egyaránt, de mindenki így tett ma a csapatból. Ezen az úton kell mennünk a továbbiakban is, nem szeretnénk ebből a szintből lejjebb adni.”

Ebben az idényben kilenc gólt szerzett a BL-ben az Atlético, Griezmann ehhez hat kanadai ponttal járult hozzá!

Még mindig ő lőtte a legtöbb atléticós gólt a United ellen


„Boldog vagyok, sokan és nagyon keményen dolgoztak az ilyen pillanatokért – értékelt Diego Simeone. – Remek teljesítményt nyújtott a csapatom, a szezonban az egyik legjobb teljesítményünkkel rukkoltunk ma elő. Öt-három-kettes hadrendben kezdtünk, aztán átálltunk öt-négy-egyre Griezmannal a középpálya jobb szélén, és Renan Lodival a másik oldalon. A védelem állta a sarat, Oblak teljesítménye segített megőrizni a nyugalmunkat. Igazi csapatmunka volt! Lodi nagyon jól játszott, régóta vártuk már ezt tőle, és ez a csodálatos a futballban, hogy ha keményen edzel, és készen állsz, akkor mindig lesz alkalmad bizonyítani.”

„Különleges este volt, nagyon örülök, elégedett vagyok a teljesítményemmel, fontos szerepkörben álltam meg a helyem. Sokat dolgoztam ezért, és sokat tanultam Yannick Carrascótól, folyamatosan fejlesztem magam, és folyamatosan fejlődik a csapat is. Elégedett vagyok azzal az iránnyal, amelybe most tartunk” – mosolygott a kamerákba Renan Lodi.

„Nagyon csalódottak vagyunk az eredmény miatt. Nehéz szavakba önteni, mit érzek most, ebben a pillanatban. Nem tudtunk egyik mérkőzésen sem nyerni, nagy csalódás ez a nap számunkra – mondta a Manchester United kapusa, a volt atléticós David de Gea. – Az ellenfél igen tapasztalt, tudja, hogyan kell játszani az ilyen BL-mérkőzéseken. Lőttek egy gólt, és egy ilyen egységes, kemény ellenfélnek nehéz betalálni ezt követően. Kiestünk az egyik legfontosabb sorozatból, nem jó érzés. Természetesen a gól után visszaállt az Atlético, az egész csapat beállt Jan Oblak elé, nagyon védekező szellemben játszottak, nem egyszerű betalálni egy ilyen ellenfélnek. Megpróbáltuk, nem adtuk fel, de ez sem volt elég tőlünk ma egy gólhoz. A játékvezető? Nem akarok beszélni róla, mindenki látta, mit történt, ezen nem tudunk változtatni.”

„Az első félidőben jól játszottunk, aztán nem találtuk a ritmusunkat már – mérgelődött a hazaiak menedzsere, Ralf Rangnick. – Tudtuk, hogy remekül védekezik az ellenfél, volt egy-két helyzetünk a szünet után is, de elképesztően jól védett az ellenfél kapusa. Tudtuk, hogy egy ilyen csapat, mint az Atlético ellen létfontosságú, hogy mi szerezzük meg a mérkőzésen az első találatot. A spanyol gól előtt szabálytalankodtak Anthony Elangával szemben, de a játékvezető és a partjelző sem így látta. A góltól és a les miatt meg nem adott góltól eltekintve jól védekeztünk, a labdakihozatalokat megnehezítettük számukra. Egy rossz szavam sem lehet a csapatomra az első félidőt illetően, de a energikus futballunkat nem tudtuk egy vagy két góllal kamatoztatni. Voltak jó pillanataink, de nem találtunk be egyszer sem, aztán kaptunk egy gólt egy kontrából nem sokkal a szünet előtt... az ilyesmi nem könnyíti meg az ember életét.”

„A második félidőben mindig közbe tudott avatkozni az ellenfél a legfontosabb pillanatokban a támadásainkba, és mindig akadt valaki, aki húzza az időt, és voltak érdekes játékvezetői döntések is. És ahhoz képest egy vicc a négyperces ráadás, hogy milyen sokat húzták az időt, milyen sokat feküdtek a gyepen a játékosaik... Korai még arról beszélni, hogy felzárkózunk a Liverpool, Manchester City, Chelsea hármas mögé. Kilenc mérkőzés van még hátra a bajnokságból, a lehető legjobban akarjuk zárni az idényt, a lehető legmagasabb szintű futballal. Ismét el akarunk jutni a BL-be, a hátralévő bajnokikból a lehető legtöbbet meg kell nyerni ehhez” – tette hozzá a német szakember.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
MANCHESTER UNITED (angol)–ATLÉTICO MADRID (spanyol) 0–1 (0–1)
Manchester, Old Trafford,73 008 néző.Vezette:Vincic (szlovén)
MAN. UNITED:
De Gea – Dalot, Varane, Maguire (Juan Mata, 83.), Alex Telles – McTominay (Matics, 67.), Fred (Cavani, 76.) – Sancho, Bruno Fernandes (P. Pogba, 67.), Elanga (Rashford, 67.) – C. Ronaldo.Menedzser:Ralf Rangnick
ATLÉTICO:Oblak – Szavics, José Giménez, Reinildo – M. Llorente, Koke (Kondogbia, 80.), Héctor Herrera, De Paul, Renan Lodi – Joao Félix (Felipe, 90.), Griezmann (Ángel Correa, 90+3.).Vezetőedző:Diego Simeone
Gólszerző:Lodi (41.)
Továbbjutott:azAtlético Madrid,2–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik