BL: kiemeltként várja a Fradi az első selejtezőkör sorsolását

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2022.04.25. 15:28
null
Pászka Lóránd (balra), Aissa Laidouni és Vécsei Bálint a Ferencváros második gólja után (Fotó: Árvai Károly)
A Ferencváros a magyar bajnoki cím elhódítása révén a Bajnokok Ligája selejtezőjében szerepelhet. A zöld-fehérek az első selejtezőkörben kezdenek, és négy párharc megnyerése esetén kerülhetnek fel a 32 csapatos főtáblára. Az már most kijelenthető, hogy a Fradi kiemeltként várja első párharcát 15.500-es UEFA-együtthatójával, amelyet az utóbbi öt évben nyújtott nemzetközi kupaszereplésével ért el.

Az értéknek köszönhetően olyan csapatokat biztosan elkerül az első körben, mint a legutóbb BL-csoportkörös svéd Malmö, az Európa-ligában nyolc közé jutó norvég Bodö/Glimt, a korábbról jól ismert bolgár Ludogorec, valamint a finn HJK, a szlovák Slovan, a görög, a román vagy a horvát bajnok.

Ennél is érdekesebb azonban, hogy mely csapatok várhatnak rá

A lista még nem teljes, hiszen sok bajnokságban még nincs meg az aranyérmes, ám annyi biztos, hogy a fehérorosz Sahtyor Szoligorszk, a feröeri KÍ Klaksvík, a kazah Tobol Kosztanaj, az északmacedón FK Skupi, a grúz Dinamo Batumi vagy a Puskás Akadémiát tavaly nyáron az Európa-konferencialigából kettős győzelemmel kiejtő lett RFS Riga sem lesz kiemelt az örmény, a lengyel, az albán, a máltai és a koszovói bajnok mellett.

Ha a Ferencváros továbbjut az első selejtezőkörből, jó eséllyel ismét kiemelt lesz a másodikban is.

Az UEFA június 14-én készíti el az első, június 15-én pedig a második selejtezőkör párosítását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik