BL: Jude Bellingham szereplése bizonytalan a Braga ellen

Vágólapra másolva!
2023.11.06. 16:59
null
Kedden eldől, játszhat-e az angol futballista (Fotó: Getty Images)
A Marca értesülései szerint nem biztos, hogy szerda este a Braga elleni BL-meccsen ott lehet a pályán a Real Madriddal Jude Bellingham, a csapat nyáron igazolt angol válogatott középpályása, mert vasárnap este a Rayo Vallecano elleni mérkőzés (0–0) első félidejében ráesett a vállára és percekig ápolni kellett. Végül visszatért a pályára és végigjátszotta a találkozót.

„Jude Bellingham válla kisebb mértékben kimozdult vasárnap este, ami miatt kétségessé vált, hogy pályára léphet-e a Braga elleni Bajnokok Ligája-meccsen szerda este” – írta hétfőn délután a Marca. A spanyol lap szerint Bellingham sérülése nem komoly, de a csapat edzői stábja csak kedden dönti el, hogy számít-e rá szerdán, vagy pihenőt ad neki a Valencia elleni szombati bajnokiig. A lap úgy kalkulál, hogy arra való tekintettel, hogy a nyáron igazolt 20 éves angol egyike azon játékosoknak a Realnál, aki a legtöbb játékpercet gyűjtötte ebben az idényben, nem lehetetlen, hogy Carlo Ancelotti vezetőedző pihenőt ad neki.

Bellingham a Rayo elleni meccs első félidejében sérült meg, amikor egy labdaátvétel után ráesett a vállára és csak hosszú ápolás után tudta folytatni a játékot. A szakmai stáb attól tartott, hogy kiugrott Bellingham válla, de az orvosi csapat tagjai elmondták, csak kisebb elmozdulásról volt szó, kiugrásról nem.

A Braga ellen szerda este a Real Madrid egy győzelemmel bebiztosíthatja a továbbjutását a Bajnokok Ligája csoportköréből. Ami egyébként is szinte készpénznek tekinthető, hiszen amióta a 2003–2004-es kiírásban bevezették a BL csoportkörének jelenlegi formátumát, 66 alkalommal fordult elő, hogy egy csapat félidőben hibátlanul, három győzelemmel állt csoportja élén és mindegyik esetben tovább is jutott az a csapat.

BAJNOKOK LIGÁJA
4. FORDULÓ
C-CSOPORT

November 8., szerda
18.45:
Napoli (olasz)–Union Berlin (német) (Tv: Sport1)
21.00: Real Madrid (spanyol)–Braga (portugál) (Tv: Sport1)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 3 3 6–3 +3 9
2. Napoli 3 2 1 5–4 +1 6
3. Braga 3 1 2 5–6 –1 3
4. Union Berlin 3 3 2–5 –3 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik