BL, H-csoport: sevillai sikerrel ment tovább a Juventus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.22. 22:44
null
A 84. percig továbbjutónak érezhette magát a Sevilla, így viszont izzasztó lyoni fellépés vár a spanyolokra (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája-csoportkör ötödik fordulójában a H-csoportban listavezető Sevilla otthon kétgólos vereséget szenvedett a 36. perctől emberelőnyben játszó Juventustól. A torinóiak ezzel bebiztosították a továbbjutásukat. Utóbbival kapcsolatban a Lyon életben tartotta a reményeit, miután minimális különbséggel nyert a Dinamo Zagreb vendégeként.

 

Sevilla–Juventus

Korai, ráadásul igen látványos találatot ünnepelhetett a hazai közönség: egy szöglet után nem szabadult fel a Juve kapuja, Nicolas Pareja pedig 17 m-ről, félfordulatból, kapásból lőtt a kapuba (1–0). A gyors gól után kényelmesre váltott a Sevilla, de megengedhette magának a házigazda, hogy átadja a kezdeményezést a Juventusnak. A spanyolok megelégedtek azzal, ha a labdát, vagy ha azt nem is, legalább a torinóiakat a kapujuktól távol, lehetőleg az ellenfél térfelén tartották. Miután a labdatartáshoz megvolt a technikai képességük, a letámadáshoz pedig az erőnlétük és a szervezettségük, helyzetek nélkül peregtek a percek. Az eseménytelen időszakot Franco Vázquez kiállítása törte meg még a szünet előtt: a sevillai játékos sárgát érő taktikai szabálytalanságot követett el a saját térfelének közepén egy Juve-kontránál. Mindez a bocsánatos bűn kategória, de azért második sárga lapot nem illik ilyenért begyűjteni. Hirtelen tempósabbra váltott az iram, a Juventus pedig még a szünet előtt, Claudio Marchisio révén büntetőből egyenlített (1–1).

A szünet után nem állt be védekezni a létszámhiányos Sevilla. Sőt technikás és taktikus játékkal továbbra is távol tartotta a Juventust a közvetlen gólveszélyt jelentő területtől. Olykor még kontrára is merészkedett a házigazda, de befejezésig már nem jutott. A hajrát azonban nem húzta ki. A 84. percben Leonardo Bonucci remek góljával átvette a vezetést a vendégcsapat (1–2). A Sevilla kinyílt, nem akart hazai pályán kikapni, erre azonban ráfizetett: a hosszabbítás utolsó percében Mario Mandzukic bebiztosította a Juve győzelmét (1–3). A Sevilla első vereségét szenvedte el a csoportkörben, és a záró fordulóban, Lyonban alighanem meg kell izzadnia a továbbjutásért. A franciák győzelem esetén előzhetnek, Sevillában csak egy góllal (1–0) kaptak ki.

Dinamo Zagreb–Lyon

Egy-egy helyzet vezette fel a találkozót, amelyen a horvátok igyekeztek kezdeményezni, de kiegyenlített játékot láthattak a nézők. A szünet után a Lyon egy fokozattal feljebb kapcsolt, mezőnyfölénye pedig a 72. percben góllá érett: Alexandre Lacazette talált közelről a Dinamo kapujába (0–1). A kontráiban bízó horvátokban már nem volt elég erő ahhoz, hogy a hajrára feltámadjanak, a Lyon pedig megérdemelt győzelmet aratott.

BAJNOKOK LIGÁJA
5. FORDULÓ,
H-CSOPORT
Sevilla–Juventus 1–3 (Pareja 9., ill. Marchisio 45+2. – 11-esből, Bonucci 84., Mandzukic 94.)
Dinamo Zagreb–Lyon 0–1 (Lacazette 72.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Juventus 5 3 2 0 9–2 +7 11
2. Sevilla 5 3 1 1 7–3 +4 10
3. Lyon 5 2 1 2 5–3 +2 7
4. Dinamo Zagreb 5 0 0 5 0–13 –13 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik