BL: Guardiola Cruyfféhoz hasonlította Haaland győztes gólját

Vágólapra másolva!
2022.09.15. 09:41
null
Erling Haaland gól előtti mozdulata... (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Manchester City szerdán 2–1-re legyőzte a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában. A győztes gólt szerző Erling Haalandról menedzsere, Pep Guardiola nyilatkozott elismerően a mérkőzést követően.


Pep Guardiola a Manchester City honlapján értékelt: „Talán tudják az emberek Johan Cruyff rám gyakorolt hatását, mint személy, mentor és menedzser. Annak idején szerzett egy ilyen gólt a Camp Nouban az Atlético Madrid ellen, eléggé hasonló volt Haaland mostani gólja. Nagyon szép volt, a gólpassz Joaótól (Cancelo) szintén kiváló volt.”

A katalán edző arra is kitért, hogy nem először szenvedtek meg a Dortmunddal. „Hasonló volt, mint a negyeddöntőben két évvel ezelőtt, amikor Phil (Foden) talált be az utolsó percekben. Sok problémánk volt azzal, hogy ritmusba kerüljünk, nagyon passzívak voltunk az átmenetekben (védekezésből támadásba és fordítva). Szenvedtünk, nem a megfelelő fokozatban futballoztunk. Harmincöt perccel a vége előtt hátrányban játszottunk, de beálltak a cserék és megadták a ritmust a játékunknak.

Guardiola reméli, hogy a Wolverhampton elleni szombati mérkőzésre is jó táptalajt jelenthet a hátrányból kiharcolt győzelem. „Remélhetőleg tanultunk ebből, illetve a két évvel ezelőtti meccsből, amit a Wolves elleni találkozón is tudunk hasznosítani. Ez jól jöhet majd a második félidőben.”

A mérkőzés főszereplője ismét Erling Haaland volt, aki a korábbi csapata ellen is eredményes volt. A norvég csatár már 13 gólnál jár ebben az idényben. A támadó a Manchester City honlapjának nyilatkozott. „A végén megmutattuk, hogy milyen csapatot alkotunk. Ezek vagyunk mi, és így kell játszanunk. Büszke vagyok az utolsó húsz-huszonöt percre. Lőttünk két csodálatos gólt, őszintén szólva, az enyém egy kicsit jobb volt. Szép beadás Cancelótól…”

A norvég kitért a volt csapattársai elleni küzdelemre is: „Jó volt látni őket. Nem állítottak meg a gólszerzésben. Jól játszottak. Biztos voltam abban, hogy egész mérkőzésen követni fognak, Edin (Terzic) jól ismer engem. A Dortmund nagyon jó volt ma, de nekünk csak a három pont számít.

A dortmundiak gólszerzője, Jude Bellingham az egyik legjobb játékos volt a pályán a mérkőzésen. A legnagyobb európai klubok által figyelemmel kísért angol középpályás az UEFA oldalának nyilatkozott.

„Tudtuk, hogy nem ezen a mérkőzésen fogjuk többet birtokolni a labdát az ellenfelünknél. Hetvenöt percig briliánsak voltunk, de a fennmaradó idő is elég volt a Citynek a fordításhoz. Ezt csinálják a legjobb csapatok. Kontroll alatt tartottuk őket, de a semmiből szereztek két gólt, és a maguk javára fordították a meccset. Haaland nincs mindig játékban, de egy lehetőség is elég neki.

Bellingham nagyon elkeseredetten folytatta. „Nehéz látni a pozitívumokat most. El vagyok keseredve. Tizenöt percnyire voltunk a célunktól, de ilyen a futball a legjobb csapatok ellen. Fontos, hogy a hétvégi, Schalke elleni rangadón jól reagáljunk erre a vereségre.”

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ

G-CSOPORT
Manchester City (angol)–Borussia Dortmund (német) 2–1 (0–0)
Manchester,
City of Manchester Stadion. Vezette: Orsato (olasz)
MAN. CITY: Ederson – Stones, Akanji, Aké, Joao Cancelo – De Bruyne, Rodri, Gündogan (Bernardo Silva, 58.) – Mahrez (J. Álvarez, 58.), Haaland (K. Phillips, 90+2.), Grealish (Foden, 59.). Vezetőedző: Pep Guardiola
DORTMUND: Meyer – Meunier, Süle, Hummels, Guerreiro – Salih Özcan (Moukoko, 88.), Emre Can, Bellingham – Reus (Adeyemi, 88.), Modeste (Schlotterbeck, 78.), Reyna (Malen, 62.). Vezetőedző: Edin Terzic
Gólszerző: Stones (80.), Haaland (84.), ill.Bellingham (56.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester City 2 2 6–1 +5 6
2. Borussia Dortmund 2 1 1 4–2 +2 3
3. FC Köbenhavn 2 1 1 0–3 –3 1
4. Sevilla 2 1 1 0–4 –4 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik