Nemzetisport.hu 2013.03.06 23:57 Frissítve: 2014.11.13 02:48

BL: Conte szerint eddig egy csodás álom számukra a sorozat

A Juventus az idegenbeli 3–0-s győzelem után hazai pályán is simán nyert a vérszegény Celtic ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. Matri gólja után lényegében kilátástalan helyzetbe került a skót csapat, amely szimpatikusan küzdött ugyan, de meg sem tudta szorítani a „zebrákat”. A Juventus két győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé, de az olaszok szerint nem is olyan könnyedén.

 

„A mérkőzés statisztikái boldoggá tesznek minket, mert megmutatják, hogy hatalmas utat jártunk be – így a mérkőzés után Antonio Conte, a Juventus vezetőedzője. – Évek óta ez első BL-idényünk, sok játékosnak és edzőként nekem egyenesen a legelső. Nehéz csoportból jutottunk el idáig, most meg már a legjobb nyolc között vagyunk, nagyon örülünk ennek. Két lábbal kell állnunk a földön, nem lesz könnyű úgy megvédeni a bajnoki címünket otthon, ha sokat kivesz belőlünk a BL. Minden játékosomat megkértem arra, az edzéseken adjon bele mindent, mert szükségem lesz mindenkire. Sokat kell még tanulnunk a kettős terhelésről, ez új kihívás. Most sem pihenhettünk, bár három góllal nyertünk az első mérkőzésen, oda kellett figyelni a skótok szabadrúgásaira, nem volt szabad kritikus helyeken szabálytalankodnunk. A skót szurkolók fantasztikusak voltak, akkor is énekeltek, amikor összesítésben már öt góllal vezettünk. Megérdemelték a skót fanok, hogy az egész stadion megtapsolja őket. De a mi szurkolóinkat is dicséret illeti."

„Csak úgy tűnt, hogy könnyű a dolgunk, de a megfelelő pillanatokban nagyon oda kellett tennünk magunkat – mondta a mérkőzés után Alessandro Matri. – Fabio Quagliarella ezúttal is szerencsét hozott nekem, nagyon jól játszik ebben az idényben. Mindkettőnknek ment most a futball, de a csapatnak is, támadásban és védekezésben egyaránt. Amikor lehetőséget kapok, mindig be akarom bizonyítani, hogy érdemes vagyok a bizalomra. Tudom, az újságok szeretnek túlozni, de az elsődleges célunk a hazai bajnoki cím, ám azért üldözzük az európai sikereket is. Gólomat családomnak ajánlom."

„Remekül játszottunk mindannyian, elégedettek vagyunk az eredménnyel, hiszen nem volt egy könnyű mérkőzés – így Paul Pogba. – A csapat és az edzők is bíznak bennem, örülök, hogy itt lehetek. Nem tudom, milyen messze jutunk a BL-ben, remélem, megnyerjük a sorozatot. Mi vagyunk a Juve, azaz mindig győznünk kell. A szurkolók rendre biztatnak, hogy lőjek kapura, de ma nem tudtam ezt megtenni, a lényeg azonban az, hogy győztünk."

2020.12.28 19:31:11

Bajnokok Ligája BERTA MIHÁLY, CSILLAG PÉTER, PIETSCH TIBOR

Ferencvárosi BL-főtábla, Németh Krisztián mint Amerika Kapitány, és a mindenen túljutó Atalanta.

2020.11.25 16:39:52

Bajnokok Ligája KORMANIK ZSOLT

Sok vagy kevés a 16 ferencvárosi légiós? – egyebek mellett erre is keressük a választ összeállításunkban.

2020.12.23 23:19:00

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A Két lányom között hét év a korkülönbség, a nagyobbnak annak idején a Barca és David Villa volt a kedvence, a kisebbnek viszont, aki mostanában nyiladozott rá szurkolóként a sportra, már a Fradi és Sigér Dávid!

2020.12.22 23:59:20

Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE

Összeállításunkban a zöld-fehérek Bajnokok Ligája-szereplését elevenítettük fel.