BL: az olasz média „lapos, puha” Ferencvárosról ír

Vágólapra másolva!
2020.11.05. 09:46
null
Az olasz média nem győzte dicsérni Álvaro Moratát a Ferencváros elleni siker után (Fotó: Török Attila)
Mint beszámoltunk róla, a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. fordulójának szerdai játéknapján a Juventus 4–1-re győzött a Ferencváros vendégeként. Az összecsapás másnapján az olasz média a torinói csapat gólszerzőiről áradozik, hozzátéve, hogy a Juve kényelmes sikert aratott a magyar együttes ellen.

 

„Morata, micsoda ékszer!” – emeli ki a La Gazzetta dello Sport a Ferencváros ellen duplázó spanyol válogatott támadót, hozzátéve, hogy a csatár és Cristiano Ronaldo nagyszerűen megértették egymást.

„A spanyol Pirlo aranya; majd Dybala is megjött: a Juventus pókere a Ferencváros ellen – az olasz csapat mindent vitt. A magyarok »ellaposodtak«, a Juve közel került a továbbjutáshoz.”

„Cristiano Ronaldo ezúttal csak »asszisztált« a diadalhoz” – olvasható a Tuttosporton, amely szintén Moratát dicséri.

„Mosolyogj, Juve! A küldetés kipipálva. Az alakulat simán nyert a budapesti Puskás Arénában a határozottan »puha« Ferencváros ellen, s ezzel a sikerrel tulajdonképpen már a legjobb 16 között érezheti magát. A jó kezdéshez ezúttal nem volt szükség pofonra, a Barcelona elleni megtette a hatását. A Lazio elleni meccs keményebb lesz, de a Juventus jól hangolt rá.”

A La Stampánál is Morata van a főszerepben: „Juventus a BL-ben: szuper Morata szállította a győzelmet Budapesten.”

„Az első pillanattól kezdve megkérdőjelezhetetlen volt, hogy mi lesz a mérkőzés végkimenetele, könnyű sikert ünnepelhet az olasz bajnok. Sikerült javítani a Barca elleni blama után, így a továbbjutás közelébe került a csapat. Csak Cristiano Ronaldótól hiányzott a gól – próbálkozott is sokszor, de ez nyilvánvalóan nem az ő estéje volt, még akkor sem, ha ő is aktív szerepet vállalt az összecsapás első két góljában.”

A portál szerint az olaszoknak egy pillanatig sem volt probléma a Ferencváros kontrollálása és a találkozó irányítása.

A Corriere dello Sport kényelmes győzelemről cikkez, kiemelve a két hőst, Álvaro Moratát és Paulo Dybalát – a lap hozzáteszi, hogy a harmadik és a negyedik találatot is védelmi hiba előzte meg az FTC-nél.

„A Juve kényelmes sikert aratott. Pirlo mosolyoghat, már a Lazio elleni terven gondolkozhat. Meggyőző teljesítménnyel nyertek a torinóiak, az este egyetlen negatívuma Aaron Ramsey sérülése.”

Hasonlóan látja a La Repubblica is.

„Pirlo csapata dominált Magyarországon, és egy győzelem választja el a nyolcaddöntőtől. A Juventus ismét megérezhette a siker ízét a Barca-pofont követően, könnyedén túllépett a Ferencvároson.”

EMLÉKEZTETŐ

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ

G-CSOPORT
FERENCVÁROS–JUVENTUS(olasz) 1–4 (0–1)
Budapest,
Puskás Aréna, 20 000 néző. Vezette: Grinfeld (izraeli)
FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Botka (Heister, 68.) – Haratin, Sigér D., Somália – Zubkov (Uzuni, 80.), Isael (F. Boli, 73.), Nguen (Mak, 73.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
JUVENTUS: Szczesny – Cuadrado (Frabotta, 76.), Bonucci, Chiellini, Danilo – Ramsey (McKennie, 53.), Arthur (Bentancur, a szünetben), Rabiot – C. Ronaldo, Morata (Dybala, 67.), Chiesa (Bernardeschi, 76.). Vezetőedző: Andrea Pirlo
Gólszerző: F. Boli (90.), ill. Morata (7., 60.), Dybala (73.), Dvali (81. – öngól)

A csoport másik mérkőzésén
Barcelona–Dínamo Kijev 2–1
(Messi 5. – 11-esből, Piqué 65., ill. Cihankov 75.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona33

9–2+79
2. Juventus32
16–3+36
3. Dinamo Kijev3
123–6–31
4. FERENCVÁROS3
124–11–71
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik