BL: „A Juve klasszis csatár nélkül szenvedni fog”

Vágólapra másolva!
2013.03.13. 16:00
Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a Juventus csapata nagy árat fizethet a Bajnokok Ligája kieséses szakaszának tavaszi folytatásában, amiért 2012 nyarán és januárban sem erősítette meg keretét egy klasszis befejező csatárral.

A Serie A címvédő és jelenlegi listavezető Juventus már hosszú ideje vadászik az átigazolási piacon egy top formában lévő, egyben mozdítható sztárcsatárra. Olaszországon belül Edinson Cavani (SSC Napoli) és Stevan Jovetic (Fiorentina) volt a két fő célpont a közelmúltban, de egyik játékos sem volt Torino fekete-fehér csíkos felére mozdítható. Külföldön már nagyobb szerencsével jártak, a nyáron a Bosman-szabály értelmében ingyen érkezik hozzájuk Fernando Llorente, az Athletic Bilbao baszk csatára.

A Juventus keretében jelenleg öt klasszikus befejező csatár található, Mirko Vucsinics (6 gól), Alessandro Matri (6), Fabio Quagliarella (7), Nicklas Bendtner (0 – sérült) és Nicolas Anelka (0) összesen tizenkilenc gólt szerzett a Serie A idei szezonjának eddig lejátszott 27 fordulója alatt.

„Európában minden meghatározó csapatnak szüksége van egy legmagasabb szinten játszó csatárra. Amikor én szerepeltem a Juventus mezében, Gianluca Vialli, Alessandro Del Piero, Christian Vieri és Filippo Inzaghi termelték szép számban a gólokat” – emlékezett Deschamps.

„Az idei évben a legmagasabb szinten futballozó csapatoknak is mind megvan a maga klasszis gólvágója: a Manchester Unitednél Robin van Persie, a Real Madridnál Cristiano Ronaldo, A Bayern Münchennél Mario Gomez és Mario Mandzukic. Ezek a játékosok kvalitásaiknak köszönhetően egy villanással el tudnak dönteni egy-egy mérkőzést, meg tudják teremteni a minőségi különbséget egy kiélezett párharc során” – nyilatkozta a francia kapitány az olasz Tuttosportnak.

Didier Deschamps tudja, miről beszél, hiszen a korábbi klasszis középpályás tagja volt annak a Juventusnak, amely a klub történetének eddigi utolsó Bajnokok Ligája-győzelmét ünnepelhette, még az 1995–1996-os szezonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik