BL: A Barcelona mentálisan sebezhető – Andrés Iniesta

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2022.10.12. 10:17
null
Pedri (balra) és Gavi (jobbra) is kellhet a Barca szerda esti sikeréhez (Fotó: Getty Images)
Miközben a Bayern München a Viktoria Plzen elleni győzelemmel továbbjuthat a csoportból a Bajnokok Ligájában, az FC Barcelona a versenyben maradásért küzd a C-csoportban.     


Kötelező nyernie a Barcelonának hazai pályán az Internazionale ellen, hogy életben tartsa továbbjutási reményét. A csoport első helyéről már csak ábrándozhatnak a katalánok – az jó eséllyel a Bayern Münchené lesz, amely győzelmével a Plzen otthonában bebiztosíthatja továbbjutását –, a múlt héten Milánóban elszenvedett vereségért (0–1) visszavágva viszont nyílttá tehetik a második helyért zajló küzdelmet.

Ehhez elsősorban az olaszok stabil védekezésének ellenszerét kell megtalálnia Xavi együttesének, bízva abban, hogy ha kétes szituációra kerül a sor, ezúttal a VAR is a javára dönt.

„Megértem Xavi csalódottságát, amiért a milánói mérkőzés végén, egyértelmű kezezésért nem kapott büntetőt a Barcelona, viszont a vereség talán túlzottan rányomta a bélyegét a csapat hangulatára” – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak a spanyol mester korábbi játékostársa, Andrés Iniesta.

„A Barcelona legnagyobb problémája, hogy mentálisan sebezhető. Ha nyer a csapat, mindenki önbizalommal telve szárnyal a boldogságtól, de elég egyetlen vereség, hogy a játékosok elkezdjenek kételkedni magukban. Ez különösen azért bosszantó, mert az együttes kiválóan kezdte az idényt, a futballján látszik a fejlődés, minden adva van a sikeres szerepléshez.”

A világbajnok és Európa-bajnok spanyol középpályás nem szívesen emlékszik vissza az Internazionale elleni mérkőzésekre, a BL 2009–2010-es kiírásában sérülés miatt ki kellett hagynia az elődöntőbeli párharcot, amelyből a milánóiak 3–2-es összesítéssel jutottak tovább, és végül elhódították a trófeát. A szerdai találkozóval kapcsolatban ugyanakkor jó érzései vannak, szerinte az olaszok hiába készülnek a múlt hetihez hasonló taktikával, azaz húzódnak vissza mélyen a kapujuk elé, a Barca megtalálja a módját, hogy a maga javára fordítsa a meccset. Különösen a tehetséges fiataloktól, Gavitól és Pedritől vár sokat.

„Mind a ketten ösztönös zsenik, élmény nézni a játékukat – mondta Iniesta, aki az olasz lapnak azt is elárulta, hogy 2024 januárjáig még biztosan a japán Vissel Kobét erősíti, utána szívesen térne vissza sportvezetőként a Barcelonához. – Különösen örömteli, ahogyan függetlenítik magukat az elvárásoktól, nem nyomasztja őket, kinek a nyomdokaiba kell lépniük. Nagy szerencséjük, hogy a középpályán Sergio Busquets oldalán játszhatnak, rengeteget tanulhatnak tőle. Az Internazionale elleni meccs jó alkalom tudásuk megcsillogtatására.”

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
C-CSOPORT

21.00: FC Barcelona (spanyol)–Internazionale (olasz) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Viktoria Plzen (cseh)–Bayern München (német) (Tv: Sport2)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 3 3 9– 0 +9 9
2. Internazionale 3 2 1 3– 2 +1 6
3. FC Barcelona 3 1 2 5– 4 +1 3
4. Viktoria Plzen 3 3 1–12 –11 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik