BL: hétgólos meccsen kapott ki az MU; a Bayern Kane duplájával továbbment

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.11.08. 23:09
null
A pillanat, ami eldöntötte a koppenhágai meccset (Fotó: Getty Images)
A Bayern München 2–1-re legyőzte a Galatasarayt a labdarúgó Bajnokok Ligája A-csoportjának 4. fordulójában, így két körrel a vége előtt továbbjutott, sőt: a csoportelsőséget is bebiztosította. A Manchester United eközben egészen hihetetlen meccsen 4–3-ra kikapott a Köbenhavntól, így a kvartett negyedik helyén áll, hatalmas meglepetésre.

 

BAYERN MÜNCHEN–GALATASARAY

Rendkívül jó iramú, helyzetekkel teli meccs volt, amelybe a hajrában a gólok is megérkeztek. Az elején Harry Kane és Leroy Sané is sorra puskázta el lehetőségeit, míg a túloldalon Mauro Icardi hibázott többször a kapu előtt, majd a VAR egy gólt is elvett a törököktől – jogosan.

Végül Kane 80. perces fejes góljával megtört a gólcsend, az angol klasszis pedig hat perccel később is beköszönt csodálatos akció végén. Egy gólt azért a Galatasaray is szerzett: a csereként beálló Cedric Bakambu a 93. percben lőtte ki a hosszút (2–1). A Bayern a sikerével továbbjutott, sőt, a csoportelsősége is biztosítva van.

KÖBENHAVN–MANCHESTER UNITED

Ez valami hihetetlen volt... Először is, az MU nyáron gigaösszegért szerződtetett támadója, Rasmus Höjlund a BL-ben eddig nagyon él, ezúttal már a 28. percben két gólnál járt – összességében pedig 5 találattal holtversenyben vezeti a góllövőlistát. A kétgólos előny tehát megvolt, megnyugodhattak az MU-drukkerek, ám akkor jött Marcus Rashford szabálytalansága, amelyet a játékvezető piros lappal „díjazott”.

Ezt követően feje tetejére állt a meccs képe, a Köbenhavn már az első félidőben egyenlített. A két dán gól a 45. és az 54. percben percben született, a hosszabbítás ugyanis jó tíz perc volt egy pályára rohanó szurkoló miatt. Jöhetett a folytatás, amelyben az MU újra előnyhöz jutott Bruno Fernandes értékesített 11-esével, s ekkor úgy tűnt, még ki is húzhatja a végéig.

Csakhogy a Köbenhavn nem így gondolta, a 83. és a 87. percben szerzett gólokkal fordított, majd behúzta a meccset (4–3). Ezzel a dánok feljöttek a csoport második helyére, az MU pedig negyedik.


BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
A-CSOPORT

Bayern München (német)–Galatasaray (török) 2–1 (H. Kane 80., 86., ill. Bakambu 90+3.)
Köbenhavn (dán)–Manchester United (angol) 4–3 (Elyounoussi 45., D. Goncalves 45+9., Lerager 83., Bardghji 87., ill. Höjlund 3., 28., Bruno Fernandes 69. – 11-esből)
Kiállítva: Rashford (42., MU)

AZ ÁLLÁS
1. Bayern München 4 4 11–6 +5 12
2. FC Köbenhavn 4 1 1 2 7–8 –1 4
3. Galatasaray 4 1 1 2 7–9 –2 4
4. Manchester United 4 1 3 9–11 –2 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik