BL: Ez nem egy derbi, hanem A derbi – Inzaghi

Vágólapra másolva!
2023.05.09. 16:54
null
Inzaghi szerint már mindkét csapat ismeri a másikat (Fotó: AFP)
Simone Inzaghi, az Internazionale vezetőedzője minden idők egyik legfontosabb milánói derbijének nevezte az AC Milan elleni elődöntős párharcot a Bajnokok Ligájában.

 

„Ez nem egy derbi lesz, hanem a derbi” – jelentette ki a 47 éves tréner az Olaszországban Derby della Madonninának nevezett rangadóról. „Okosan és szívvel kell játszanunk, utóbbival kapcsolatban nincsenek kétségeim. A játékosoknak mindent ki kell adniuk magukból”.

Inzaghi arról is beszélt, hogy ebben az idényben már nyertek és veszítettek is a városi riválissal szemben, mostanra mindkét fél tudja, hogyan játszik a másik.

A szakember szerint az Inter utóbbi időben mutatott formajavulásának oka, hogy sérülések miatt hónapokon át nem tudta rotálni a rendelkezésre álló labdarúgóit, példaként említette a hosszú időn át sérült Marcelo Brozovicot és Romelu Lukakut.

Belga csatára, Lukaku úgy vélte, hogy az Internazionale rengeteget fejlődött támadásban és védekezésben is, ennek eredménye, hogy az utóbbi időben sok gólt szerez és keveset kap.

A milánói találkozót szerdán 21 órától élőben közvetíti az M4 Sport, a másik ágon kedden (ma) este lép pályára a címvédő Real Madrid és a Manchester City.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik