Csupasport: a veszprémi közösségi futások titka

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2022.11.29. 22:42
Címkék
A futás magányos sport, mégis jó, amikor összejön egy csapat. A Csupasport VeszpRun vezetőivel, Burián Andrással és Buriánné Káldosi Évával a közösségi futásaikról beszélgetett.

A Veszprémben alapított futócsapat, a Veszprun társasága legtöbbször a városban fut, vannak állandósult, megszokott köreik, amiket ismernek és szeretnek. Bár tíz kilométert nehéz úgy összehozni, hogy ne legyen benne ismétlés, azért igyekeznek változatosságot belevinni az edzésekbe. Néha kimennek terepre is, bár most, hogy korán sötétedik, inkább a városon belül maradnak.

„Minden héten arra megyünk, amit a többség szeretne, ha arra van igény, hogy könnyebb vagy kicsit erősebb legyen, aszerint változtatunk – mondja a VeszpRun egyik vezetője, Burián András. – Nyilván mindig van határozott elképzelésünk, de rugalmasan alakítjuk közben. Néha tizenegy vagy tizenkettő is lehet az előírt tíz kilométerből, itt az együtt töltött minőségi idő a lényeg. A mottónk: laza, beszélgetős tempó.”

A csapat bármilyen körülmények között elindul, akár esik, akár fúj, szinte sosem maradt még el a program. Néhány évvel ezelőtt még rákérdeztek, lesz-e futás, de ma már tudják, akkor is kimennek, ha mostoha az időjárás.

A VeszPrun vezetőivel történt beszélgetés folytatása a csupasport.hu oldalán olvasható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik