NAGY-PÁL TAMÁS
KAPOLCSI-SZABÓ BENCE
2023.06.07 13:16 Frissítve: 2023.06.07 19:40

Atlétikai vb: bemutatták a magyar csapat szerelését – galéria, videó

A Lantos Mihály Sportközpontban leplezték le, milyen sportruházatban szerepelnek a mieink az év legnagyobb magyar sporteseményén, az atlétikai világbajnokságon. 

Bemutatták az atlétikai válogatott vb-formaruháját (Fotó: Árvai Károly)
 A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Ünnepélyesség és sportosság keveredett a Lantos Mihály Sportközpontban, hiszen a nemrég megújított csarnok borításának jellegzetes gumi illatában ezúttal kivételesen öltönyös sportvezetők jelentek meg. A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) képviselői ugyanis szerdán délelőtt elmondták, milyen megállapodásokat kötöttek a hazai rendezésű világbajnokság előtt. Az új sportszergyártói szerződés mellett hivatalos táplálékkiegészítő és ásványvíz partnere is lett a válogatottnak. 

Az esemény nyitó beszédét Gyulai Miklós a MASZ elnöke tartotta, aki elmondta, a magyar atlétika elmúlt 125 évének egyik, ha nem a legfontosabb évében járunk, hiszen a hazai rendezésű világbajnokság példátlan lehetőségeket nyújt a sportágnak, ugyanakkor hatalmas kihívás elé is állítja a szervezőket és a sportolókat is.Tőle Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár vette át a szót: „Az a cél, hogy minden idők legjobb atlétikai világbajnokságát rendezze Magyarország. Már több mint 180 000 jegy elkelt az eseményre, és a két, atlétikát népszerűsítő program is rendkívül sikeres, hiszen a Hétköznapi Hősök és a Sulihős keretében is rengetegen megmozdultak, utóbbi pedig nagyjából tízezer gyermeknek teremt lehetőséget arra, hogy a helyszínen szurkolhasson majd augusztusban a vébén – mondta Schmidt. – A világszínvonalú stadion a világbajnokság után is az atlétikát hivatott kiszolgálni, a körülötte lévő szabadidős tevékenységeknek helyet adó parkkal együtt.” 

Deutsch Péter, a Budapest Zsivótzky Gyula Programiroda igazgatója, és Spiriev Attila, a sportszakmai vezetője is felszólaltak. Deutsch abbéli örömét fejezte ki, hogy az eseménynek a Lantos Mihály Sportcentrum ad otthont, hiszen a kormányzati támogatásoknak és a közös munkának köszönhetően a létesítmény teljesen megújult, és a leggyorsabb teljesítményre lehetőséget biztosító Mondo-borítás került a csarnokba. Ezután bejelentette, a MASZ megállapodást kötött a 4F sportszergyártóval, ami a válogatott teljes körű ellátásáért figyel, a táplálékkiegészítőket a NUTRI8, az ásványvizet a The kopjary water szállítja majd a csapatnak.

KOVÁCS-GARAMI IS INDULHAT

Spiriev jelentette be, hogy Kovács-Garami Katalin kvalifikált maratonfutásban, és hozzátette, hogy az utcai versenyzők (maraton, gyaloglás) kvalifikációjának május 31-i zárásakor négy magyar hely volt biztos, gyaloglásban Helebrandt Máté, illetve Madarász Viktória és Récsei Rita, valamint a maraton országos csúcstartója, Szabó Nóra révén.

Spiriev hozzátette, a tömegesítés, a minél több ember megszólítása a fontos, hogy az atlétika tovább fejlődhessen, majd elmondta, büszke rá, hogy a magyar válogatott minden bizonnyal rekordlétszámmal lesz jelen a vébén, ugyanis több mint harminc sportolónknak van nagyon jó esélye kvalifikálni.  

A beszédek után következett az esemény fő attrakciója, a magyar gátfutó olimpikon, Kozák Luca vezetésével hét atléta mutatta be testközelből, milyen lett az új egyenruha.

Ezt követően Baji Balázs, korábbi világbajnoki bronzérmes gátfutó szólt a jelenlévőkhöz: „Vérzik a szívem, hogy nem aktív atlétaként veszek részt a világbajnokságon, de a legfontosabb, hogy egy ilyen csodás eseményen a sportolók kényelmesen és büszkén hordhassák a címeres mezeket. Nagyon sok sikert kívánok, tegyetek minket büszkévé” – szólt a mellette álló atlétákhoz Baji. 

Az esemény zárásaként az újságírók is megtekinthették a sportközpontot, és meggyőződhettek róla, valóban adva vannak a feltételek a világbajnokságra való felkészüléshez.  

2023.09.25 16:17:28

Atlétika nemzetisport.hu

A villámikrek utolsó mohikánja, az olimpiai bronzérmes, Eb-győztes sprinter 94 évesen távozott.

2023.09.21 23:22:07

Atlétika nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Márton Anita utolsó nagy dobása a budapesti vb volt.

2023.09.18 16:42:51

Atlétika nemzetisport.hu

A klasszikus számban, 100 méteren és a 4x100 méteres váltóban is világbajnok lett a budapesti vb-n.

2023.09.11 18:34:44

Atlétika nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Owens úgy mesélte, hogy a selejtezők során a hazaiak legjobbja, a később ezüstérmes Luz Long azt tanácsolta neki, hogy dobbantson vagy tíz centivel a léc előtt. A versenyt úgy is megnyeri, de nem tudnak ügyeskedni a hazai versenybírók.

2023.09.03 20:05:06

Atlétika nemzetisport.hu

ALAPVONAL.Hogy méltán lesz világsiker a világbajnokság, egyértelműnek gondoltam tehát, kérdésem, hogy az a fűtöttség, ami a verseny kilenc napját kísérte, hasznunkra – nem országimázs értelemben, mert úgy igen! –, a magyar atlétika hasznára fordítható-e majd?