CS. B. 2021.12.03 15:12 Frissítve: 2021.12.03 15:42

Atlétika: Kozák Luca jövőre az Eb-re koncentrál

Kozák Luca, a 100 és 60 méteres gátfutás országos csúcstartója elmondása szerint sokat tanult az idei versenyekből, és az eddigieknél is motiváltabban vág neki a következő szezonnak, jövőre pedig a müncheni szabadtéri Európa-bajnokságra koncentrál – közölte az MTI.

(Fotó: Tumbász Hédi)
 Kozák Luca jövőre az Eb-re koncentrál (Fotó: Tumbász Hédi)

 

„Nagyon kettős érzések vannak bennem még az elmúlt évvel kapcsolatban, de szerintem ebből rengeteget tanulok, és még motiváltabb vagyok, s igenis meg akarom mutatni, hogy ott van a helyem a legjobbak között” – nyilatkozott a magyar csúcstartó az M4 Sport Sporthíradójában pénteken a tenerifei edzőtáborból bejelentkezve.

Kozák idén döntőt futott a fedett Eb-n 60 m gáton, míg a tokiói olimpián elődöntőbe jutott, de ott bukott és nem jutott fináléba. Elmondta, hogy a következő idény első negyedévében a márciusi fedett pályás világbajnokságot tartja szem előtt, amelyre Belgrádban kerül sor. A 25 éves sprinter jövőre szeretné megdönteni a 60 méteres gátfutás 7.97 másodperces országos rekordját, amelyet két éve állított fel Glasgow-ban.

A szabadtéren is országos csúcstartó gátfutó elsődleges célja az augusztusi Eb, amelyen a döntőbe jutást várja magától. Erre pedig véleménye szerint akkor lesz a legjobb esélye, ha 12.71 másodperces egyéni csúcsa körüli időt tud stabilan futni a jövő nyári versenyeken.

A pandémia miatt a 2022-es szezonban három világversenyre kerül sor az atlétikában, a márciusi belgrádi fedett vb után júliusban az egyesült államokbeli Oregon államban lesz a 2020-ról elhalasztott szabadtéri világbajnokság, majd augusztusban a szabadtéri Európa-bajnokságot Münchenben rendezik. Mivel két utóbbi nagyon közel van egymáshoz, Kozák még nem tudja, vállalja-e a eugene-i szereplést.

„Inkább az Európa-bajnokságra szeretnék koncentrálni. A vébéről majd kiderül, mennyire fog beleférni a versenynaptáramba, hiszen nagyon közel van az Eb-hez. Úgyhogy azt még meglátjuk, én szeretnék mind a kettőn elindulni, de tényleg mérlegelnünk kell majd, hogy belefér-e egyáltalán” – fogalmazott.

2022.09.14 15:04:38

Atlétika nemzetisport.hu

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke teljes lendülettel készül a 2023-as budapesti vb-re.

2022.08.16 22:56:32

Atlétika VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. A gyaloglás kicsit mindig háttérbe szorul az atlétika népszerűbb versenyszámai mögött.

2022.08.09 22:14:50

Atlétika CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az idei, kitűnően sikerült, világsztárok sokaságát felvonultató Memorial időzítése például a lehető legjobb módon szolgálta egy világ- és egy Európa-bajnokság közötti feszes, alig néhány hetes periódusban az akkumulátorok feltöltése és a forma megőrzése elképesztően kényes egyensúlyának fenntartását.