MTI
R. P.
2023.09.22 17:50

Atlétika: Herczeg Györgyöt is jelölték az EA Feltörekvő Csillaga díjra

Herczeg György U20-as Európa-bajnok gerelyhajítót is jelölte az Európai Atlétikai Szövetség (EA) az idei év Feltörekvő Csillaga díjra.

Fotó: Török Attila

 

Az EA a közösségi oldalain tette közzé a jelölteket, akik között a 19 éves országos csúcstartó is helyet kapott.

Az augusztusi U20-as kontinensviadal további hat aranyérmese és a júliusi U23-as Eb két győztese, illetve a budapesti felnőtt világbajnokságon 800 méteren bronzérmes Ben Pattison is szerepel a Feltörekvő Csillagok listáján.

A voksok negyedét a közösségi médiafelületeken leadott szavazatok teszik ki, de a döntésben többek között szerepe lesz a tagszövetségeknek is. A szavazás október 2-án zárul, a nyerteseket pedig október 21-én, Litvánia fővárosában, Vilniusban díjazzák.

A kategória tavalyi győztese a nőknél a görög Elina Tzengko Európa-bajnok gerelyhajító, a férfiaknál pedig a szintén Eb-győztes és az idei vb-n ezüstérmes litván Mykolas Alekna diszkoszvető lett.

2023.12.05 17:31:42

Atlétika nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nemcsak ezért, de erre is hivatkozva bocsátom közvitára: miért ne kaphatna helyet a cipőmúzeum a világbajnokságra épült, de hosszú távon annál sokkal többre hivatott Nemzeti Atlétikai Központban? A közvitát persze csak divatos fordulatnak szántam, meggyőződésem, hogy aligha vitatott egy ilyen ereklyekollekció jobb sorsra érdemesültsége.

2023.11.12 10:27:11

Atlétika nemzetisport.hu

Talán már jövő áprilisban leviheti két óra alá a klasszikus versenyszám hivatalos rekordját.

2023.11.11 20:35:34

Atlétika nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Mindent megmozgatnék annak érdekében, hogy legalább a mi drukkereinket beengedjék a stadionba. Napok óta latolgatjuk azt is, mit tehet, azaz „töhöt” a Nemzeti Sport? Gólt nem rúghatunk, nézőt be nem csempészhetünk. De támadt egy ötletünk, amely hamarosan napvilágot lát.

2023.10.01 11:14:19

Atlétika nemzetisport.hu

„Az edzőm azt mondta, ne törődjek semmivel, lőjek ki a rajtnál. Éreztem, hogy ez az én napom”

2023.09.30 22:31:22

Atlétika nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az hamisítatlan angol humor, ez hamisított magyar valóság. Amelynek részeként már azt is pedzegetik, hogy a magyar válogatottnak sincs semmi köze a magyar labdarúgáshoz. A sportközgazdász (amúgy hol vannak a »kultúraközgazdászok«?) nemzeti érzéssel felheccelt, megvezetett tömegekről beszél; ez a hétköznapi ember totális lenézésének régen ismert formája, innen már csak egy lépés, hogy a meccsre járók törött szemüveget hordanak, fogatlanok és alkoholisták is.