Atlétika: Baji Balázs élete legjobbjával negyedik az Eb-n

Vágólapra másolva!
2013.03.01. 19:59
null
Baji Balázs (balra) a táv második felében kapaszkodott fel a negyedik helyre (Fotó: MTI)
Baji Balázs élete legjobb eredményét (7.56) elérve a negyedik helyen végzett a 60 méter gát péntek esti döntőjében a göteborgi fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon.

A nyolcas pályán futó Baji Balázs 7.56 másodperces időeredménnyel, élete legjobbjával ért célba, és beállította Kiss Dániel országos rekordját. A győzelmet az orosz Szergej Subenkov szerezte meg 7.49-cel.

Az idei európai ranglistán eddig 7.57 másodperces idejével negyedik magyar versenyző 7.67-tel megnyerte délelőtti futamát, a kora esti elődöntőből 7.59-cel – holtversenyben a harmadik legjobb idővel – jutott a fináléba.

A pénteki versenynapon Minczér Albert futamában 10. lett, míg Bene Barnabás feladta a férfi 3000 métert, így egyikőjük sem jutott fináléba. Bene, a pécsiek országos bajnoka – aki betegségekkel küszködött az elmúlt időszakban, ráadásul felkészülési nehézségei is voltak – az első futamban állt rajthoz, s a táv második felében adta fel a küzdelmet.

A londoni olimpián 3000 méter akadályon szerepelt Minczér végigfutotta a második előfutamot, ám 8:17.25 perces ideje csak a 10. helyhez volt elég, s mivel futamonként az első négy, illetve ezen felül összesen a négy legjobb időt elért futó került a döntőbe, ő is kiesett.

Kazi Tamás nem jutott tovább előfutamából 800 méteren. A mezőnyt öt részre osztották, Kazi a második futamban szerepelt a péntek esti programban. Az első két hely ért automatikusan elődöntőt, illetve időeredménnyel további két futó léphetett tovább.

Kazi futamában lassú volt a tempó a táv első felében, így az első vagy a második helyen kellett végezni a továbbjutáshoz, a magyar atléta azonban harmadik lett 1:51.77 perccel. Jó darabig a második helyen haladt a brit Joe Thomas mögött, aztán a hajrához közeledve a spanyol Kevin López hirtelen iramváltással eléje került, a célba érkezésig pedig már nem változott a sorrend.

A magyarok közül szombaton távolugrásban Szabó Márk, hétpróbában Szabó Attila, súlylökésben Márton Anita szerepel.

FEDETT PÁLYÁS ATLÉTIKAI EURÓPA-BAJNOKSÁG, GÖTEBORG
FÉRFIAK, 60 M GÁT

Európa-bajnok: Szergej Subenkov (Oroszország) 7.49
2. Paolo Dal Molin (Olaszország) 7.51
3. Pascal Martinot Lagarde (Franciaország) 7.53
4. Baji Balázs (Magyarország) 7.56
5. Erik Balnuweit (Németország) 7.58
6. Makszim Linsa (Fehéroroszország) 7.58
7. Konsztadínosz Duvalidisz (Görögország) 7.64
8. Konsztantyin Sabanov (Oroszország) 7.66

A PÉNTEKI VERSENYNAP TOVÁBBI EURÓPA-BAJNOKAI
FÉRFIAK
Súlylökés:
Asmir Kolasinac (Szerbia) 20.62
NŐK
60 m gát:
Nevin Yanit (Törökország) 7.89
Ötpróba: Antoinette Nana Djimou Ida (Franciaország) 4666 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik