Atlétika: Vindics-Tóth Lili Anna hosszabb távokra vált

Vágólapra másolva!
2023.12.06. 08:32
null
Vindics-Tóth Lili Anna a budapesti atlétikai világbajnokságon (Fotó: MTI)
Vindics-Tóth Lili Anna hosszabb távokra vált, 5000 és 10 000 méteren célozza meg a jövő évi párizsi olimpiát.

 

A 25 éves atléta az M1 aktuális csatornának elárulta, hogy egész pályafutása alatt akadályfutásban teljesített a legjobban, de az utóbbi két évben több esése, illetve sérülése volt, ami miatt úgy döntött, pihenteti ezt a versenyszámot.

„Május végén volt az első akadályos versenyem, és ott nagyon úgy éreztem, hogy nem élvezem az akadályfutást, rátotyogok a gátakra, a vizes árok abszolút nem volt jó és az utolsó körben fel is adtam a versenyt. Ott fordult meg a fejemben, hogy nagyon közel van és nagyon rizikós, de végül eldöntöttem, hogy síkfutásban fogok indulni a szezonban” – idézte fel Vindics-Tóth, aki 1500 méteren a kvalifikáció hajrájában tette biztossá helyét a budapesti atlétikai világbajnokságon.

A BHSE sportolója kiemelte, hogy rendkívül jó érzés volt férjével, Vindics Balázzsal együtt bekerülni a válogatottba, majd részt venni a Nemzeti Atlétikai Központban rendezett augusztusi vb-n, amelyen mindketten a selejtezőben búcsúztak.

„Leírhatatlan, óriási élmény volt” – mondta. Hozzátette, az a tény, hogy másfél hónap alatt kvalifikálni tudta magát, óriási büszkeség neki.

„Mondhatom azt, hogy igazából választhatok egy távot és azon sikerül kijutnom. Bárcsak így lenne jövőre is” – fogalmazott.

Hangsúlyozta, az lenne a hab a tortán, ha jövőre férjével együtt kijutnának az olimpiára.

A hatszoros magyar bajnok 5000 és 10 000 méteren is szeretne kijutni az ötkarikás játékokra, de már akkor elégedett lenne, ha legalább az egyik távon sikerülne jegyet váltania Párizsba.

„A 2024-es szezont mindenképpen síkfutásban szeretném megcsinálni, mert szeretnék egy olyan évet, amikor tudom, hogy mire készülök: ötezer és tízezer méterre. Utána pedig az a tervem, hogy ha lesz hozzá elég erőm, akkor a 2025-ös évben újra akadályfutásban szeretnék indulni, mert van még bennem hiányérzet" – nyilatkozott. A felkészülését illetően elárulta, hogy vasárnap a Brüsszelben sorra kerülő mezei futó Európa-bajnokságon áll rajthoz a 4x1500 méteres magyar váltó tagjaként.

Ezt követően jövő vasárnap Spanyolországban, januárban Belgiumban, majd februárban Portugáliában zárja a mezeifutó-szezont, amelyet a 10 ezer méteres Iberico Trophy, és az ob követ. Ötezer méteren májusban szeretne indulni, emellett júniusban a római Eb-n is részt akar venni, majd az olimpiai kvalifikációs időszak zárásaként június 29–30-án a magyar bajnokságon is ott lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik