Alétikai vb: A világbajnokok nem az NBA-ben vannak, hanem itt, Budapesten – Lyles

Vágólapra másolva!
2023.08.26. 06:50
Az amerikai Noah Lyles a 100 méter döntője után 200 méteren sem talált legyőzőre a budapesti atlétikai világbajnokságon. A második diadala utáni sajtótájékoztatón Lyles arra is kitért, hogy hiányolja a legendákat a vb-ről, illetve nem érti, az NBA győztesei hogyan hívhatják magukat világbajnoknak, amikor az igazi világbajnokok éppen Budapesten küzdenek országuk sikeréért.

„Elértem azt a szintet, amelyre korábban csak öt férfi sprinter volt képes, száz és kétszáz méteren is világbajnok lettem egy elképesztő mezőnyben″ – kezdte Noah Lyles a sajtótájékoztatót

A folytatásban nemcsak arról beszélt, hogy milyen céljai vannak sportolóként, hanem hogy az érmeivel szerzett hírnevet arra használná, hogy fejlessze az atlétikát. Például megdöntené azt az amerikai tévhitet, hogy az NBA győztesei világbajnokok, hiszen az Egyesült Államok szerinte nem az egész világ, és a valódi világbajnokok például most éppen Budapesten harcolnak hazájukat képviselve. Nézze meg a nem mindennapi sajtótájékoztatót az NSO Tv videójában!

ATLÉTIKAI VB
FÉRFI 200 M, DÖNTŐ
1. Noah Lyles (Egyesült Államok) 19.52
2. Erriyon Knighton (Egyesült Államok) 19.75
3. Letsile Tebogo (Botswana) 19.81

Az atlétikai vb-ről a Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja:Csinta Samu, Németh Andrea, Patai Gergely, Vincze Szabolcs, Nagy-Pál Tamás (videó), Pusztai Viola (videó), Szabóky Zsolt (videó), Árvai Károly (fotó), Szabó Miklós (fotó), Török Attila (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik