Csupasport: a születésnapi maratoni lebeg a szeme előtt

Vágólapra másolva!
2021.08.15. 16:31
Kovács Zita tavaly ősszel súlyos sérülést szenvedett, ám nem adta fel, januárban újra edzésbe állt, azóta rendszeresen sportol és élete negyedik, különleges maratonijára készül.

Kovács Zita angol nyelvtanárként dolgozik, ám emellett fontos szerepet tölt be az életében a futás.

2003-ban végzett az egyetemen, és tizenkét évvel később nem tetszett magának, ha tükörbe nézett, és eldöntötte, hogy lefutja a félmaratonit. Ez sikerült is, de a sportoló tavaly ősszel komoly sérülést szenvedett, és csak az év elején kezdte újra az edzéseket, azóta a párja ad neki iránymutatást, aki 2014-ben magyar maratoni bajnok volt.

„Láttam ahogy olvadnak a kilók, ez remek motiváció volt. Meghívtak egy internetes futós csoportba, ahol azóta már admin vagyok. Egymást húztuk, motiváltuk, fontos részévé vált az éltemnek a futás” – mesélte a Csupasportnak, hozzátéve, hogy imádja a sebességet, de úgy érzi, már súrolja a képessége határait.

Kovács Zitán kívül beszéltünk Kohári Szabolcs ultrafutóval is, aki ugyan megnyerte a Korinthosz 80 kilométeres távját (ötödik nekifutásra), de bevallotta, hogy jobb időt szeretett volna elérni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik