Videó: nem tudta visszatartani a könnyeit az Arsenal kapusa az FA-kupa-győzelem után

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2020.08.02. 10:24
null
Emiliano Martínez nem bírta visszatartani az érzelmeit (Fotó: AFP)
Az Arsenal kapusa, Emiliano Martínez nem tudta visszatartani a könnyeit a Chelsea ellen megnyert FA-kupa-döntőt követően. Az argentin kapust hatszor küldték kölcsönbe londoni karrierje során, és most kapta meg először a lehetőséget hosszabb távon a bizonyításra – élni tudott vele.

Az Arsenal első számú kapusa, Bernd Leno a Brighton elleni júniusi mérkőzésen sérült meg, így az az Emiliano Martínez lett Mikel Arteta első számú választása a kapusposztra, aki már tíz éve tartozik az Arsenal kötelékébe, mégsem kapott még hosszabb távon lehetőséget a bizonyításra.

Az argentin kapus 2010 nyarán került a londoni alakulathoz, ahonnan hat csapathoz is kölcsönbe adták a tíz év során, és a 2019–2020-as idény előtt mindössze 14-szer lépett pályára az „ágyúsok” felnőttcsapatában. Bernd Leno sérülésével azonban kényszerűségből adódott a lehetőség, amivel élni is tudott.

Az FA-kupa-sorozatban az összes meccsen védett, majd a döntőben is ő állhatott az Arsenal kapujában, amikor Mikel Arteta gárdája legyőzte a Chelsea-t 2–1-re. A találkozót követő interjúban Martínez szavai elfogytak, amikor arról kérdezték, milyen érzés, hogy a családja is láthatta a sikerét. Az argentin kapus nem tudta visszatartani az érzelmeit, és eleredtek a könnyei.

Card

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik