Stoke City: az északírek szövetségi kapitánya lett a menedzser

Vágólapra másolva!
2019.11.08. 15:31
Michael O'Neill nyolc év után távozik az északír labdarúgó-válogatott kispadjáról, a szakember az angol másodosztályú Stoke City menedzsere lett.

Az angol klub honlapján közölte: három és fél évre szóló megállapodást kötöttek az 50 éves szakemberrel, aki pénteken megtartotta első edzését, szombaton pedig a Barnsley ellen bajnoki mérkőzésen is bemutatkozik.

Hozzátették: a találkozót követően O'Neill visszatér Észak-Írországba, és a válogatott hátralévő két Európa-bajnoki selejtezőjén még ő irányítja az együttest, amely 2016-ban, története során először az ő vezetésével jutott ki a kontinensbajnokságra.

Az Eb-selejtezőben az északírek hat meccsen 12 pontot szereztek, amellyel két körrel a zárás előtt harmadikok a C-csoportban. Matematikai esélyük még van a továbbjutásra, de ehhez az előttük álló, őket három-három ponttal megelőző két favorit, a német és a holland válogatott közül legalább az egyiket meg kellene előzniük. O'Neill csapata jövő szombaton Hollandiát fogadja, majd három nappal később Németországhoz látogat.

A Premier League-ből legutóbb tavaly nyáron kiesett Stoke City a 2019–2020-as idényben 15 mérkőzésen nyolc pontot szerzett, és ezzel sereghajtó a 24 csapatos Championshipben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik