PL: „A játékosok 90 százaléka szokott fogadni”

Vágólapra másolva!
2017.04.27. 12:40
null
Barton fogadási botrányos ügye csak a jéghegy csúcsa (Fotó: AFP)
Joey Barton fogadási botrányos ügye csak a jéghegy csúcsa – állítja Kevin Twaddle, a Motherwell és a Hearts korábbi csatára, aki szerint a szerencsejáték a labdarúgás kultúrájának részévé vált. Állítja, a futballisták 90 százaléka szokott fogadni.

 

Az angol futball legfrissebb botrányában szerdán hozott ítéletet az angol Labdarúgó-szövetség (FA), amely a fogadási szabályok megszegése miatt 18 hónapos eltiltással sújtotta a Burnley futballistáját.

Twaddle – aki elismerte, hogy szerencsejáték-függősége miatt több mint 1 milliárd fontot veszített, és közel állt az öngyilkossághoz is – nem védte meg Bartont, de úgy nyilatkozott a Daily Recordsnak, hogy az FA képmutatása hozza ilyen helyzetbe a játékosokat, hiszen a szövetség ad teret a fogadási oldalaknak azzal, hogy egyáltalán hirdethetnek a mérkőzéseken.

„Az igazság az, hogy a játékosok kilencven százaléka szokott fogadni. Ismerek olyan srácokat, akik más ember nevében nyitottak számlát.
Az online szerencsejátékkal a legnagyobb probléma, hogy egyszerű és titokzatos, amely mögé a futballisták elrejthetik a problémájukat. Az én időmben könnyen kiderült, ha fogadtam, hiszen elmentem egy irodába. Manapság már minden online zajlik, és a szerencsejáték a labdarúgás kultúrájának részévé vált. De nem hiszem, hogy a hatóságok szeretnék, ha bármi is kiderülne, hiszen William Hill és a Ladbrokes szponzorál mindent.”

Twaddle szerint ha a fogadási szabályok megszegését valóban fel akarják számolni, akkor nem csak a főbűnösök bukkannak elő. „A labdarúgók többsége játszik, és a klubok nem veszik észre, hogy a csapat fele képtelen szombaton jól teljesíteni, annyira szerencsejátékos. Ez egy járvány. A szerencsejáték ma már óriási iparággá fejlődött, emiatt aztán a labdarúgás már nem olyan, mint korábban. Minden a szerencsejáték-iparban gyökerezik.”

Szerinte Barton eltiltása semmit sem változtat a helyzeten. „Persze, igazi nagy név, és talán bűnbakként használják, hogy így üzenjenek más játékosoknak. De megállíthat ez bárkit is? Semmi esély rá.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik