PL: a Cardiff nem fizetett Saláért, a Nantes a FIFA-hoz fordult

Vágólapra másolva!
2019.02.27. 14:58
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA) fordult a francia élvonalbeli Nantes, mivel a Cardiff nem fizette ki Emiliano Sala szerződésben rögzített vételárának első részét.

A két klub egyezsége szerint a Premier League-ben szereplő Cardiff 15 millió fontért szerezte meg a január 21-én tragikus repülőgép-balesetben elhunyt Emiliano Sala játékjogát. A walesieknek az összeget három részletben kell fizetniük, az első szerdán lett volna esedékes. Valójában február 20-án (az eredeti január 26-i határidőt kitolták a csatár tragédiája miatt), de megegyeztek abban, hogy egy héttel eltolják a határidőt. A Nantes azonban kedd este a FIFA-hoz fordult.

„Megerősíthetem, hogy megkeresett minket a klub a kifizetés végrehajtásával kapcsolatban. Vizsgáljuk az ügyet, mást egyelőre nem mondhatok” – idézi a BBC a FIFA egyik szóvivőjét.

A BBC beszámolója szerint a Nantes február ötödikén írt levelet a Cardiffnak, és kérte az átigazolási díj első részletének átutalását. A PL-csapat azonban visszatartotta a kifizetést, mivel a szerződés körül „anomáliákat” tapasztalt, valamint meg akarta várni az Emiliano Sala halálát okozó baleset kivizsgálásának befejezését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik