Man. City: Azt szeretném, hogy Messi a Barcában fejezze be – Guardiola

Vágólapra másolva!
2020.11.20. 19:32
null
Pep Guardiola örülne, ha Messi a Barcelonából vonulna vissza (Fotó: AFP)
Pep Guardiola, a Manchester City labdarúgócsapatának menedzsere reagált a találgatásokra, amelyek arról szólnak, hogy Lionel Messi elhagyná-e a Barcelonát a spanyol tréner kedvéért.

Az argentin klasszis néhány hónapja őszintén nyilatkozott a goal.com-nak a barcelonai helyzetről, azaz hogy szeretett volna távozni, a klub azonban ezt meggátolta – a katalánok kijelentették, a 700 millió eurós kivásárlási ár alatt nem hajlandóak megválni Messitől, akinek egyébként a szerződése 2021 nyarán lejár, s így szabadon igazolhatóvá válik.

Természetesen mindenki a Manchester Cityvel boronálta össze a 33 esztendős támadót, hiszen Pep Guardiolával remek kapcsolatot ápol, és korábbi sikereinek egy részét is a spanyol szakember irányítása alatt érte el.

Most a menedzser is reagált a találgatásokra.

„Lionel Messi a Barcelona játékosa. Ha engem kérdeznek, mindig azt mondom, hogy nagyon hálás lehetek a Barcának. Az akadémiától kezdve egészen a menedzseri pályámig mindent megadott nekem a klub” – mondta Guardiola.

„Azt szeretném, hogy Messi Barcelonában fejezze be a pályafutását. Ezt kívánom neki. Talán már ezerszer is elmondtam, hogy ez lenne a legjobb” – adott meglepő választ a szakember.

Guardiola szerint kérdéses, mi lesz Messi fejében, amikor eljön az átigazolási időszak júniusban, a Manchester Citynél azonban egyelőre csak a következő mérkőzésekre koncentrálnak, nem az új igazolásokra.

A hatszoros aranylabdás minden bizonnyal továbbra sem érzi magát boldognak Barcelonában, ugyanis legutóbb arról beszélt, belefáradt abba, hogy minden problémáért őt teszik felelőssé a katalánoknál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik