Liverpool: Bellingham kitűnő, olyan érett, mintha 29 éves lenne – Klopp

Vágólapra másolva!
2022.12.26. 13:31
null
Jürgen Klopp Jude Bellinghamet dicsérte (Fotó: AFP)
Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere szerint Jude Bellingham a labdarúgás nehezen tanulható részét már elsajátította, csak a könnyen tanulható elemekre kell már koncentrálnia. A német tréner nem tétovázott, amikor az újságírók a Borussia Dortmund középpályásáról kérdezték, aki egyébként Klopp legfőbb átigazolási célpontja egybehangzó médiainformációk szerint.

 

Jürgen Klopp a Liverpool Aston Villa elleni mérkőzésétmegelőző sajtótájékoztatójánJude Bellinghamről zengett dicshimnuszt.

„Nem szeretek beszélni a pénzről, amikor egy ilyen játékosról beszélünk. Mindenki láthatja, hogy kitűnő futballista. Ha megkérdeznénk valakit, aki nem követi a játékot vagy csak régebben követte, nem tudná megmondani, hogy 19 éves. Azt mondanák, hogy 28 vagy 29 éves, annyira érett. Kiválóan játszott a világbajnokságon, egészen kiválóan.

Ha figyelembe vesszük, hogy mi mindent tud, hogy miben tud még fejlődni, úgy jellemezném őt, mint aki nehezen tanulható képességekkel rendelkezik, és amiket még meg kell tanulnia, azokat könnyű elsajátítani. Már két-három éve úgy gondolom, hogy nagyon jó játékos, amióta bekerült a Dortmund kezdőcsapatába. Ezzel már mindenki tisztában volt, de hogy ez anyagilag mit jelent, arról fogalmam sincs.

Úgy gondolom, hogy ha segíteni szeretnénk neki, akkor ne beszéljünk a pénzről vele kapcsolatban, különösen az angliai megítélésére gondolok ezzel. Ne gördítsenek akadályokat a fejlődésének útjába!” – zárta mondandóját a német tréner.

Bellinghamegybehangzó médiaértesülések szerinta Liverpool legfőbb célpontja 2023-ban, vele szeretnék elkezdeni a középpálya megerősítését, amely annyira gyengén működik ebben az idényben.

ANGOL PREMIER LEAGUE
17. FORDULÓ
13.30: Brentford–Tottenham (Tv: Spíler1)
16.00: Crystal Palace–Fulham
16.00: Everton–Wolverhampton
16.00: Leicester City–Newcastle United (Tv: Spíler1)
16.00: Southampton–Brighton (Tv: Spíler2)
18.30: Aston Villa–Liverpool (Tv: Spíler1)
21.00: Arsenal–West Ham United (Tv: Spíler1)

KEDDEN
18.30: Chelsea–Bournemouth (Tv: Match4)
21.00: Manchester United–Nottingham (Tv: Spíler1)

SZERDÁN
21.00: Leeds United–Manchester City (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik