Hart remekelt, a Spurs nem bírt a Cityvel

Vágólapra másolva!
2010.08.14. 15:51
null
Tévez arcára van írva a meccs krónikája: a Citynek semmi sem sikerült (Fotó: Reuters)
Gól nélküli döntetlennel kezdődött a Premier League 2010–2011-es idénye: a Tottenham Hotspur hazai pályán játszott 0–0-t a Manchester Cityvel. A találkozón a vendéglátók álltak közelebb a győzelemhez, de sok helyzetükből egyet sem tudtak kihasználni.

Érdekes párosítással kezdődött meg az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Premier League 2010–2011-es idénye. Az előző kiírásban negyedik helyen végző Tottenham Hotspur fogadta a nyári átigazolási szezonban rengeteg pénzt költő és nyíltan a legjobb négybe vágyó Manchester Cityt.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat lesz az átigazolási szezon nyertese Angliában?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A „kékek” vezetői jó munkát végeztek az átigazolási piacon (érkezett Alekszandar Kolarov, David Silva, Yaya Touré, Jérome Boateng és Mario Balotelli), más kérdés, hogy tudnak-e majd a sok sztárból egységes csapatot formálni. Egy biztos, az új szabályok értelmében a klubok 25 játékost nevezhetnek a bajnokságra az átigazolási időszak lezárultát követően, és közülük nyolcnak „saját nevelésűnek” kell lennie (ami ez esetben azt jelenti, hogy 21 éves kora előtt legalább három idényt angol vagy walesi klubban kellett futballoznia).

Így várhatóan nem marad hely a City összes sztárjának a keretben, és többen már elégedetlenségüket is kifejezték emiatt: Craig Bellamy visszavonulással fenyegetőzött, Shay Given pedig kilátásba helyezte távozását.

A meccs első perceiben az ír kapus vélhetően tovább gondolkodott terve megvalósításán, ugyanis Joe Hart hatalmas bravúrokat mutatott be. Az angol válogatott újdonsült egyese előbb Jermaine Defoe ráfordulásból leadott lövésénél, majd Benoit Assou-Ekotto megpattanó távoli bombájánál védett nagyszerűen. A 30. percben már Hart is verve volt, de Gareth Bale éles szögből leadott lövése a bal kapufáról pattant vissza a mezőnybe.

A szünetet követően élénkebbnek tűnt a City, egy Shaun Wright-Phillips-lehetőséggel kezdődött a második félidő. A Spurs a további rohamok reményében frissítette támadószekcióját, és érkezett a Robbie Keane, Roman Pavljucsenko kettős, mégsem ők, hanem Bale előtt adódott a legnagyobb helyzet, de a középpályás ziccerben rosszul találta el a labdát.

A mérkőzésen a Tottenham állt közelebb a győzelemhez, de sok helyzetéből egyet sem tudott kihasználni, így meg kellett elégednie az egy ponttal.

 PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ
TOTTENHAM–MANCHESTER CITY 0–0
London, White Hart Lane, 35 000 néző. V: Marriner
Tottenham: Gomes – Corluka, Dawson, L. King, Assou-Ekotto – Lennon (Dos Santos, 77.), Modric, Huddlestone, Bale – Crouch (R. Keane, 68.), Defoe (Pavljucsenko, 68.). Menedzser: Harry Redknapp
Man. City: Hart – Richards, K. Touré, Kompany, Kolarov (Zabaleta, 46.) – Wright-Phillips (A. Johnson, 68.), Y. Touré, De Jong – Barry, Tévez (Adebayor, 83.), Silva. Menedzser: Roberto Mancini

PREMIER LEAGUE, AZ 1. FORDULÓ TOVÁBBI PROGRAMJA 
SZOMBAT
Aston Villa–West Ham United 16.00
Blackburn Rovers–Everton 16.00
Bolton Wanderers–Fulham 16.00 (Tv: Digi Sport, élő)
Sunderland–Birmingham City 16.00
Wigan Athletic–Blackpool 16.00
Wolverhampton–Stoke City 16.00
Chelsea–West Bromwich Albion 18.30 (Tv: Digi Sport, élő)
VASÁRNAP
Liverpool–Arsenal 17.00 (Tv: Digi Sport, élő)
HÉTFŐ
Manchester United–Newcastle 21.00 (Tv: Digi Sport, élő)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik