SZELI MÁTYÁS
SZELI MÁTYÁS
2021.08.28 22:48 Frissítve: 2021.08.28 22:53

Hamis romantika – Szeli Mátyás jegyzete


Kevesebb mint másfél héttel azután, hogy Cristiano Ronaldo hivatalos közleményben kérte ki magának a jövőjével kapcsolatos pletykákat, az ötszörös aranylabdás portugál a legmegbízhatóbb angol források szerint csütörtökön szóban megegyezett a Manchester Cityvel, majd hatalmas meglepetésre a Manchester Unitedhez szerződött.

 
Cristiano Ronaldo átigazolásának előzményei
C. Ronaldót szerződtette a Manchester United – hivatalos

Természetesen az egész ügyletet nézhetjük rózsaszín szemüvegen keresztül: micsoda sztori, hogy a világfutball történetének egyik legjobbja 12 év után visszatér ahhoz a klubhoz, amelyhez 2003-ban – kevéssé ismert – ifjúként érkezett, és a világ legjobbjaként, számos sikerrel a háta mögött távozott!

Az már talán elsikkadt, hogy ha United nem jelentkezik be, elfogadta volna a városi rivális Manchester City ajánlatát. Az angol nyelvű sajtó non plus ultrájának tartott The Athletic konkrétan azt állítja, hogy Cristiano Ronaldo még péntek reggel is azt mondta egy juventusos csapattársának, hogy vélhetően a Cityben folytatja. A beszámolók szerint lényegében ez sarkallta arra a Unitedet, hogy versenybe szálljon, és a Cristiano Ronaldót péntek reggel telefonon győzködő Sir Alex Ferguson mellett jelenlegi és korábbi MU-játékosokat csatasorba állítva rábírja a veteránt, válassza volt csapatát, ilyen szempontból azért számított a múlt.

Ha történelmileg nem is, az elmúlt éveket tekintve a Manchester City sokkal sikeresebb a Manchester Unitednél, Cristiano Ronaldo elhappolása pedig újabb hatalmas presztízsveszteség lett volna. A visszatérő támadó jelenléte egy sikeresebb korszakot, kellemes, nosztalgikus gondolatokat idézhet fel, nem mellesleg kissé megnyugtathatja a Szuperliga-fiaskó miatt dühös United-drukkereket. Persze ennek nem kellene szempontnak lennie egy elitklub átigazolási politikájában, még akkor sem, ha igazából afelől sincs sok kétségünk, hogy a gólátlagára sem lesz majd panasz. Ellenben a Manchester Unitednek biztosan nem csatárposzton volt szüksége erősítésre, és az is nyomós kérdés, hogyan alakul(hat) át a csapat játéka Ronaldo érkezésével. Azt se feledjük, hogy miközben a 36 esztendős futballista rengeteg gólt szerzett a Juventusban, nem úgy tűnt, hogy a torinói gárda csapatként jobb lett vele, tény, hogy az érkezése előtti három év eredménysora jobb volt a vele töltött hároménál.

Ezzel persze nem a United-drukkerek lelkesedését akarom letörni, a támadó számtalanszor bizonyította, hogy kár lenne őt leírni, de míg öt vagy tíz évvel ezelőtt kétségbevonhatatlanul remek erősítés lett volna, most azt kell mondanunk: várjuk ki a végét!

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

2021.10.26 11:05:55

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

Az angol első és másodosztályú klubok 70 százalékánál már nem britek a többségi tulajdonosok.

2021.10.25 19:40:47

Angol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Azt tartják, igazán nagyot csak nagyon magasról lehet zuhanni. Az állítás a maga tényleges értelmében is igaz lehet – aki átélt ilyet, tanúskodhat –, átvitt értelemben pedig még inkább, hiszen van, akinek a kisszék magassága is szédítő. Nos, az MU járt már a legmagasabb platókon is, és a világ legtermészetesebb dolga, hogy mindig oda igyekezzen visszajutni.

2021.10.24 16:50:20

Angol labdarúgás D. Á.

Könnyen lehet, hogy Ole Gunnar Solskjaer utolsó meccsét láthattuk az MU kispadján.

2021.10.23 20:28:05

Angol labdarúgás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ennek következtében a Newcastle, a világ leggazdagabb futballklubja holnap még nem lesz egyben a legjobb is. Sőt, jövőre sem. Vagy talán soha. Tisztelt szurkolói ezért talán kissé korán ünnepeltek.

2021.10.03 16:59:58

Angol labdarúgás B. Á.

A manchesteri fölényt, de gólt nem hozó első játékrész után négyszer is betaláltak a szünet után.