Nemzetisport.hu 2010.04.26 17:42 Frissítve: 2014.09.08 02:09

Fülöp is a Manchester City kívánságlistáján

Amit kora délutáni hírünkben találgatásként fogalmaztunk meg, immár téma a brit médiában is: az angol Guardian című lap úgy tudja, hogy a Shay Given sérülése miatt kapushiánnyal küzdő Manchester City labdarúgócsapata szeretné kölcsönvenni Fülöp Mártont, a Sunderlandnél mellőzött magyar kapust.

Fülöp Mártont angol élvonalbeli tapasztalata ideális célponttá teszi (Fotó: Action Images)
Fülöp Mártont (balra) angol élvonalbeli tapasztalata ideális célponttá teszi a City számára (Fotó: Action Images)

A brit lap emlékeztet rá: Fülöp Márton csupán harmadik a sunderlandi kapusrangsorban, viszonya nem túl jó Steve Bruce menedzserrel, így – tekintetbe véve tapasztalatát – kézenfekvő célpontja lehet a gyorsan kapust igénylő kluboknak, így most a Manchester Citynek.

 FÜLÖPÖT MÉG NEM KERESTÉK

A válogatott kapus a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, szívesen állna a City rendelkezésére. „Hivatalosan nem tudom megerősíteni az érdeklődést, mert hozzám semmilyen megkeresés nem jutott el. Mindenesetre, ha a hír igaz, akkor nagyon szívesen, játékra éhesen állok a manchesteriek rendelkezésére. Hatalmas megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagy múltú klubnál egyáltalán szóba került a nevem" – nyilatkozta Fülöp Márton.

 

A Guardian szerint Roberto Mancini csapata az idény végéig szeretné kölcsönvenni a 26 esztendős magyar kapust.

Az angol Futballszövetség (FA) megengedi a csapatoknak, hogy „vészhelyzetben" rövid távú kölcsönnel pótolják a kiesőket, így került például Gulácsi Péter a Tranmere-hez.

A Guardian úgy tudja, a City a szükséges orvosi igazolásokkal már engedélyért folyamodott az FA-hez.

Shay Given nem játszhat már a szezonban az Arsenal elleni mérkőzésen elszenvedett vállsérülése miatt, Stuart Taylor szintén kiesett, Joe Hart a Birminghamnél van kölcsönben, így aztán csak a fiatal feröeri Gunnar Nielsen bevethető. Hart ideális megoldás lenne, de a szerződésben „nem visszahívható" kikötés van, így a Man. Citynek új (és Premier League-rutint szerzett) kapus kell a hátralevő bajnokikra.

A City valószínűleg a lelátóra szoruló, illetve harmadik számú kapusok között nézhet szét elsősorban: a tapasztalt kapuvédők közül Fülöp mellett Richard Kingson (Wigan) és a „kékeknél" már megforduló Carlo Nash (Everton) sem kap lehetőséget jelenlegi klubjában.

2020.11.23 12:09:22

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Spurs szembemegy a Bayern és a Liverpool diktálta trendekkel, a Kane, Szon kettősre építve mégis hatékony támadásban is.

2020.11.22 19:26:42

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sorozatban 64. hazai bajnokiján is veretlen maradt a Pool, miközben magabiztosan győzött a Leicester City ellen.

2020.11.21 17:36:15

Angol labdarúgás B. Á.

José Mourinho együttese kiválóan védekezett és kontrázott a manchesteriek ellen.

2020.11.17 05:54:14

Angol labdarúgás DÓCS ÁKOS

Elképesztő cselek, látványos szabadrúgások és távoli bombák – a 7-es, akit mai napig képtelen pótolni a Manchester United.

2020.11.06 11:11:17

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Édesapja árnyékával és a szurkolói előítéletekkel is megküzdve lett a Chelsea legendája, no és a PL történetének legeredményesebb középpályása.