Eb 2024: Szoboszlai Dominik bekerült a selejtező álomcsapatába egy portálnál

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.23. 09:43
null
Szoboszlai Dominik ott van az Eb-selejtezők álomcsapatában a WhoScorednál (Fotó: Mravik Gusztáv)
A magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik bekerült a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének álomcsapatába a WhoScored.com-nál. A Liverpool középpályásánál csak Bruno Fernandes és Romelu Lukaku kapott jobb értékelést, Szoboszlait jobbnak látták Kylian Mbappénál és Harry Kane-nél is.

Szoboszlai Dominik a magyar válogatottban a Bulgária és a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőkön három gólt szerzett, ráadásul Szófiában az ő szabadrúgását fejelte saját kapujába Alex Petkov, a Puskás Arénában pedig Nagy Ádám gólja előtt az ő szabadrúgása pattant ki a kapusról. A csapatkapitány az Eb-selejtező nyolc mérkőzésén négy-négy gólig és gólpasszig jutott, előbbi mutatóban holtversenyben Varga Barnabással házi gólkirály lett.

A Liverpool magyarjának Eb-selejtezőkön nyújtott teljesítményét a WhoScored.com 8.16-os osztályzattal értékelte – a Montenegró elleni teljesítményéért tökéletes, 10-es osztályzatot kapott –, amivel bekerült a sorozat álomcsapatába, és csak ketten előzik meg, a portugál Bruno Fernandes (8.31) és a belga Romelu Lukaku (8.22). Szoboszlai jobb értékelést kapott, mint Kylian Mbappé (8.09) és Harry Kane (7.77).

A WhoScored Eb-selejtezős álomcsapata:

Mike Maignan (Franciaország, 7.29) – Denzel Dumfries (Hollandia, 7.43), Danilo Pereira (Portugália, 7.43), Sztrahinja Pavlovics (Szerbia, 7.35), Joao Cancelo (Portugália, 7.90) – Jérémy Doku (Belgium, 8.13), Bruno Fernandes (Belgium, 8.31), Szoboszlai Dominik (Magyarország, 8.16), Kylian Mbappé (Franciaország, 8.09) – Romelu Lukaku (Belgium, 8.22), Harry Kane (Anglia, 7.77)

Szoboszlai az utolsó két Eb-selejtezőn nyújtott produkciójával bekerült a hét csapatába az EAFC 24-es játékában is, ahol még két liverpooli szerepel, a Dzsibuti ellen mesternégyest szerző egyiptomi Mohamed Szalah és a Brazília elleni vb-selejtezőn duplázó kolumbiai Luis Díaz.

Szoboszlai a hét csapatában 85-ös értékelést kapott, de sok kommentelő kifogásolta, hogy a magyar válogatott csapatkapitányának csak 38-as a védekezése.



Szoboszlai nemcsak a válogatottban, hanem klubjában is ragyogóan teljesít. A Spíler Tv egy összefoglalót is készített a középpályás legszebb angliai megmozdulásairól az idényből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik