K. Zs. 2022.03.23 14:05 Frissítve: 2022.03.23 14:37

Chelsea: kétmilliárd feletti brit ajánlat, élesedik a versenyfutás

Angliai sajtóhírek szerint Nick Candy javított ajánlatán, és az általa vezetett Blue Football Consortium már legalább 2.5 milliárd fontot szánna a Chelsea FC megvásárlására. A lehetséges vásárlók körének szűkítése akár órákon belül megtörténhet.

Fotó: AFP

 

A The Guardian már a múlt héten arról írt, hogy Nick Candy célja összekalapozni a 2.5 milliárdos összeget. Az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó angol üzletember eredetileg kétmilliárd fontos ajánlatról értesítette az eladást felügyelő The Raine Groupot, ám a Sky Sports úgy tudja, hogy egy újabb dél-koreai befektető bevonásával ezt jelentősen megemelte – egyes sajtóhírek szerint 2.5 milliárd font fölé.

A pályázata brit központúságát hangsúlyozó Candy célja az, hogy az általa biztosított pénzügyi háttérre támaszkodva „visszaadják a klubot a szurkolóknak”, azaz lehetővé tegyék a minél szélesebb részvényesi kör kialakítását.

A Sky Sports értesülése szerint hat ajánlat érkezett a Chelsea FC megvásárlására, köztük az amerikai Ricketts családé, amelynek tagjai sürgősen Angliába utaztak, hogy eloszlassák a klub meghatározó részvényeseinek, szurkolói csoportjainak – és közvetve a végső ajánlati listát összeállítók – aggodalmait a pénzügyi erejüket, valamint az általuk vallott társadalmi, politikai értékeket illetően.

A The Raine Group szándéka az, hogy a végső listán négy, minden szempontból megfelelő vételi ajánlat szerepeljen – a névsor véglegesítésének bejelentése akár órákon belül megtörténhet, de a hét végéig mindenképp megtörténik. A tervek szerint a klub egy hónapon belül gazdát cserél.

Mint ismert, Roman Abramovics, a BL-címvédő Chelsea FC orosz tulajdonosa azt követően döntött a klub eladásáról, hogy Angliában is súlyos pénzügyi szankciókat vezettek be orosz gazdasági és politikai szereplők ellen Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja miatt.

Nick Candy (középen) a Chelsea egyik márciusi mérkőzésén (Fotó: AFP)

 

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.

2022.11.06 12:31:04

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Gabriel gólja döntött a Stamford Bridge-en, Mikel Arteta együttese egyelőre maga mögött tartja a Man. Cityt.